„700 km! Tai nutiko pirmą kartą.“ Ekspertai apšalę, ką padarė Ukraina  (1)

Ekspertus apstulbino sėkminga Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ataka.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-18 „700 km! Tai nutiko pirmą kartą.“ Ekspertai apšalę, ką padarė Ukraina  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ataka prieš Krymo tiltą parodė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali jūriniais bepiločiais orlaiviais smogti taikiniams, esantiems dideliu atstumu nuo Ukrainos teritorijos, Rusijos naujienų agentūrai „Agentstvo“ sakė karo ekspertai. Krymo tiltą naktį į pirmadienį atakavo du Ukrainos antžeminiai dronai. Apie tai, kad tai buvo jūriniai dronai, buvo pranešta Rusijos „Telegram“ kanaluose, sakė Ukrainos šaltiniai saugumo tarnybose ir „Agentstvo“ apklausti analitikai.

Karo ekspertai Kirilas Michailovas ir Jurijus Fiodorovas mano, kad labiausiai tikėtina, jog dronai paleisti iš Ukrainos kontroliuojamos Juodosios jūros pakrantės dalies. Tai reiškia, kad dronai nukeliavo apie 700 kilometrų. 

„Gana įspūdinga, kad jie gali apeiti visą Krymą ir atakuoti iš kitos pusiasalio pusės. Manau, kad karinių operacijų teatre, į kurį įeina ir Juodoji jūra, jų veikimo nuotolis nėra ribotas“, - „Agentstvo“ sakė K. Michailovas.

Paleidimas iš Ukrainos pakrantės leidžia manyti, kad bepiločiai orlaiviai gali gabenti pakankamai degalų. Jie gali būti aprūpinti palydovinio ryšio priemonėmis arba turėti įmontuotą navigacijos sistemą, o artėdami prie tilto, kad nusitaikytų į jo atramą, gali įjungti lokatorių arba optinį prietaisą, sakė J. Fiodorovas.

 

Rusijos pajėgos, naudodamos trijų prietaisų (termovizorių, radarų ir sonarų) derinį, turėjo aptikti priemones, sakė Fiodorovas. Tai, kad bepiločiai priartėjo nepastebėti, rodo arba prastą Rusijos kariškių darbą, arba tai, kad jie nestebėjo akvatorijos, pridūrė ekspertas. Pasak Michailovo, norint apsisaugoti nuo jūrinių bepiločių orlaivių, reikia fizinės užtvaros akvatorijoje: „Sprendžiant iš to, kad rusai įrengė užtvaras Sevastopolio įlankoje, vien radaras nepadės.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(5)
(95)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: