„Putinas laukia progos smogti.“ Skelbiama apie branduolinį smūgį (Video)  ()

Kremlius nuolat grasina Ukrainai ir Vakarams panaudoti branduolinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Diktatorius Vladimiras Putinas nenori nieko daugiau, kaip tik išlaikyti savo valdžią. Jis imsis branduolinių smūgių tik tada, kai pamatys, kad Vakarai nepuls Rusijos.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė politikos mokslų ir Vidurio ir Rytų Europos ekspertas Ivanas Preobraženskis. Anot jo, V. Putinas bijo ne tiek pralaimėjimo kare Ukrainoje, kiek prarasti įtaką Rusijoje.

Ivanas Preobraženskis užsiminė, kad V. Putinas galėtų išgyventi pralaimėjimą Ukrainoje, net kai kurių Rusijos teritorijų praradimą. Tačiau diktatoriui labai svarbu išlaikyti šalyje agresorėje valdžią.

Psichologiniu požiūriu V. Putinas dabar vargu ar ketina panaudoti branduolinį ginklą. Bunkerio senelis nevalgo maisto tol, kol kas neparagauja, sėdi su pasaulio lyderiais prie kelių metrų ilgio stalo. Už branduolinius smūgius V. Putinui Vakarai tikrai atkeršys, tai būtų diktatoriaus savižudybė.

 

„V. Putinui svarbiausia išlaikyti valdžią Rusijoje. Jis toliau puola tuos, kurie yra silpnesni, ir laukia progos smogti. Kai tik pamatys, kad atsakomosios reakcijos už tokį sprogimą nebus, jis atsikratys abejonių ir panaudos branduolinį ginklą,“ -  mano jis.

Politikos mokslų daktaras pabrėžė, kad Vakarai V. Putinui turi nuolat rodyti tvirtus signalus, jog atsakant į branduolinio ginklo panaudojimą jo laukia dar didesnis atsakomasis smūgis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(8)
(40)

Komentarai ()