„Pasekmės bus baisios. Informacija griežtai įslaptinta.“ Rusijos kariuomenėje bręsta didžiulis maištas  ()

Rusijos kariuomenėje bręsta naujas maištas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje bręsta naujas karinis maištas, tai labai gąsdina Kremlių ir RF Gynybos ministerijos vadovybę. Negana to, naujasis maištas gali būti daug pavojingesnis nei Prigožino, nes greičiausiai tai paveiks Ukrainos kovos zonoje esančius kariuomenės generolus. Jų veiksmai prieš Rusijos valdžią turės daug baisesnių pasekmių Kremliui.

Tai rašo Rusijos saugumo pajėgoms artimas „Telegram“ kanalas „VČK-OGPU“, remdamasis savo šaltiniais.

Ataskaitoje pažymima, kad generolo Popovo „spontaniškas demaršas“, padedant Guruliovui, „ima formuotis kaip įvykių grandinė pagal atitinkamą planą“.

Remiantis gauta informacija, nuslopinus Prigožino maištą, Rusijos gynybos ministerija paskelbė visišką tabu pranešimams apie Rusijos kariuomenės problemas fronte. Tačiau su Gerasimovu konfliktavusio generolo Popovo kritiška kalba sukėlė grandininę Rusijos karininkų reakciją atsisakant paklusti dabartiniam Generalinio štabo vadovui. Savo ruožtu tai sukėlė atsaką – svarbiausių Rusijos vadų pašalinimą iš fronto Ukrainoje, o tai gali lemti kariuomenės kontrolės praradimą.

 

Pranešime pažymėta, kad šiuo metu Gerasimovo atsistatydinimas nesvarstomas, nes tai gali parodyti Kremliaus silpnumą. Tačiau maištaujantys generolai yra bauginami, bandant suvaldyti nepatogios informacijos apie situaciją fronto linijose plitimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(1)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: