„Vadovėliuose to nerasite.“ Genialus sprendimas. Vakarai tiesiog apstulbę, ką daro Ukraina (Video)  ()

Ukrainos taktika duoda nepaprastų rezultatų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas sulėtėjo dėl to, kad Rusijos gynybos įtvirtinimai yra smarkiai užminuoti. Atsižvelgiant į įvykius, Ukraina šiek tiek pakeitė taktiką mūšio lauke. Ir tai duoda nepaprastų rezultatų.

Vakarai stebisi, kad per puolimo operacijas Ukraina patiria mažiau nuostolių nei Rusijos okupantai, kurie ginasi. Karo ekspertas, Izraelio gynybos pajėgų karininkas Yigalas Levinas apie tai pasakojo „24 kanalui“.

Kaip dabar veikia ginkluotosios pajėgos

Nauja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktika, anot NYT, yra nualinti Rusijos pajėgas artilerija ir tolimojo nuotolio raketomis. Tuo pačiu metu Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, skirtingai nei Rusijos kariams, pavyksta sumažinti savo nuostolius.

Vadovėliuose to nerasite. Paprastai puolantys turi nuostolių 3:1. O čia, priešingai, Ukraina turi mažiau nuostolių nei priešas, nors ir išlaisvina gyvenvietes. Tai reiškinys, tam tikra anomalija“, - pastebėjo Yigalas Levinas.

Karo analitikai Vakaruose tikrai stebisi, kaip tai gali atsitikti. Rezultatai mūšio lauke įrodo, kad Ukrainos vadovybė pasirinko teisingą taktiką. Saugant kariuomenę ir įrangą, naikinti ir išeikvoti priešo pajėgas.

 

„Nepaisant Rusijos IPSO, civiliai ukrainiečiai turi suprasti, kad viskas vyksta nežmoniškomis sąlygomis. Tai labai sunku, o aviacijoje priešas turi pranašumą. Taip, fronte visko periodiškai pritrūksta“, – pabrėžė  karininkas.

Rusų reikalai klostosi blogai

Vakarų partnerių pagalba šiame kare vaidina labai svarbų vaidmenį. Vakarų paramos ir Ukrainos gynėjų efektyvaus darbo dėka įmanoma naikinti priešą.

 

„Tokio masto karas yra išteklių ir skaičių karas. Jie dabar bando kontratakuoti, meta rezervus. Jei tai yra pagrindinė jų stiprybė, tai iš kur jie gaus daugiau?“, - pažymėjo Levinas.

Karo ekspertas taip pat teigė, kad pastarąsias dvi savaites įsibrovėliai nenaudojo sunkios technikos. Pietuose jie naudoja gyvają jėgą su lengva įranga. Yra variantas, kad jie tiesiog nebeturi sunkios technikos.

Liepos mėnesį Ukraina sunaikino 250 technikos vienetų, įskaitant artileriją ir tankus. Skaičius gali būti didsnis.

Jeigu ir toliau viskas vyks tokiu tempu, tai gerų naujienų rusų okupantams nebus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(0)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: