Neįtikėtina žinia. BRICS šalis suims Putiną, kai tik jis išlips iš lėktuvo. Kremlius grasina karu  ()

Kremlius grasina BRICS šaliai karu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūtį Pietų Afrikoje vyks BRICS viršūnių susitikimas, kuriame turėjo dalyvauti Vladimiras Putinas. Pagal Tarptautinio baudžiamojo teismo orderį Pietų Afrika turėjo sulaikyti Rusijos Federacijos prezidentą ir perduoti jį Hagai. Tačiau Afrikos šalis kelis mėnesius ieškojo būdų, kaip to nedaryti. Neseniai paaiškėjo, kad Kremlius grasino BRICS šaliai karu, jei kas nors atsitiks Kremliaus savininkui.

Tai tapo žinoma po to, kai Aukščiausiasis Teismas nurodė paviešinti slaptą Pietų Afrikos prezidento Cyrilo Ramaphosos pareiškimą dėl diktatoriaus arešto, rašo UNIAN.

Afrikos lyderis pripažino, kad Rusija vienareikšmiškai užsiminė: suėmus Rusijos Federacijos prezidentą, Afrikos šaliai būtų paskelbtas karas.

„Kariauti su Rusija būtų nesuderinama su mūsų konstitucija“, – teisinosi Ramaphosa.

Prokurorai, anot jo, rimtai suklydo viešai paskelbdami apie ketinimą suimti V. Putiną.

„Vyriausybė žino savo įsipareigojimus... Pietų Afrika turi pareigą konfidencialiai apsvarstyti, kaip ji ketina pasielgti su orderiu“, – sakė Ramaphosa.

Jis taip pat dėjo visas pastangas, kad gautų oficialų patvirtinimą apie Pietų Afrikos įsipareigojimą suimti ir išduoti V. Putiną, kai tik jis atvyks į BRICS viršūnių susitikimą. Tačiau kol galutinis Kremliaus sprendimas nepaskelbtas, Pietų Afrika nesiruošė daryti išvadų.

 

Pietų Afrikos Gautengo provincijos aukštasis teismas, reaguodamas į šalies teisingumo ministerijos prašymą, kurį išsiuntė nacionalinei prokuratūrai, nusprendė išduoti V. Putino arešto orderį, pagal kurį jis būtų sulaikytas Pietų Afrikoje, praneša „Eyewitness News“.

Tai reiškia, kad šalies vyriausybė oficialiai inicijavo V. Putino suėmimo procesą, jei jis „įkels koją ant Pietų Afrikos žemės“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(6)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: