Netradiciniai elektros energijos perdavimo būdai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Indigo89 2010-06-05 18:57
Idomu kiek metu prireiks, kad zmones pakartotu visus dalykus, kuriuos padare Tesla vienas.
MarkizasBarabasas 2010-06-05 19:29
Kadangi šitas Ponas yra vienas mano mėgstamiausių tai štai publikai daugiau info apie jo projektus ir dalies iš jų veikimo principus. http://www.pbs.org/tesla/ (Man regis straipsniai ten yra laisvai disponuojami, tai vėliau galėsiu padaryti vertimų) O apie projektą, kai tas milionierius parėmė Teslą yra skirtingų nuomonių ir informacijų. Nežinau iš kur redakcija traukė, kad visi buvo sužavėti tuo projektu, bet ten kur aš skaičiau rašė, jog Tesla gavo tik 1kk dol. nors prašė (regis) 5x daugiau. (tuo metu vyko krizė JAV). Jis buvo įdėjos žmogus tad bandė viską sumeistrauti su tuo ką turėjo, tačiau investuotojų rezultatas netenkino ir todėl jis buvo priverstas nutraukti projektą. Regis apie didingus išradėjus, kuriuos neretai prilygina iliuzionistams daugiau mistikos nei apie bet ką kitą...
buzas69 2010-06-05 20:52
tai va ateity elektomobiliai bus be bateriju, gaus elektra per atstuma
KeshukaZ 2010-06-05 22:02
Dekui,kad vel priminet si nuostabu zmogu Tik man juokinga,kad zmogus pries 100metu pridare tokiu sposu kokiu niekas iki dabar nepakartojo. Edisonai,Niutonai ir daugelis kitu fiziku neverti savo vardo lyginant su Tesla
Analog 2010-06-05 22:33
Praleista raidė: Aš taip pat labai nustebau, dėl tų Teslos, bei rusų bandymų. Mistika, kurios dar niekas nepaaiškino (straipsnyje nėra skeptiko nuomonės), mane pribloškė.
Arns 2010-06-05 22:45
kiek perlenki, be Niutono nebūtu tokio pasaulio koks yra dabar(nebūtu ir paties N.Teslos). Edisonas vis dėl to jei ne pas sukūrė ir užpatentavo daugiausiai išradimų, bet tikrai daugiausiai juos išpopuliarino
Youkol 2010-06-05 22:56
Geras video apie Teslos gyvenimą ir išradimus: http://www.dailymotion.com/video/x36lt6 ... htning-5-5
MarkizasBarabasas 2010-06-05 23:32
Arns, Teslos ir Edisono lyginti neverta nes objektyvau atsakymo nesukursim... Jie buvo konkurentai ir Edisonas geru vardu nepasižymėjo šiuo klausimu... Bet pilnai sutinku dėl to, kad vieno mokslininko negalima išaukštinti tarp kitų, visi padarė savo indelį.
enternald 2010-06-06 10:42
Tesla matomas kaip mistikas, nors jis ne viską padarė gerai, gal net belaidžio tinklo nesukūrė, nes projektas nepraėjo. Be to žmogus akivaizdžiai gyvenimo pabaigoje užsiiminėjo projektais, kurie buvo gana abejotini, bet jo geriausius išradimus dabar naudojame.
kentas 2010-06-06 11:22
Labai idomus straipsnis
Skaitytojas 2010-06-06 12:58
Pagal ta schema kai taip sujungti diodai srove neturetu teketi uz tu diodu, arba tai kazkokie mistiniai diodai....???
Wolfy 2010-06-06 14:18
Nors fizikos nelabai kertu,bet sis mokslininkas kone labiausiai zavi savo mistika ir savo isradimais ,be Einsteino.
bahuriux 2010-06-06 15:36
"Išmatavus srovės stiprumą magnetoelektriniu ampermetru ir įtampą – elektrostatiniu voltmetru ir sudauginus gautus dydžius, suskaičiuota galios vertė yra daug mažesnė už vertę, gautą tiksliu kolorimetriniu būdu matuojant rezistoriuje R2 išsiskiriantį šilumos kiekį. Kodėl gaunamas šis skirtumas – mokslinio paaiškinimo nėra." Idomu matavimai buvo atlikti atsizvelgiant i RMS srove ir itampa, ar imant efektine verte? R2 varza nekaista tiek kiek turetu, del taip vadinamo "cold electrisity", arba "time reversed electricity" deja detaliu paaiskinimu dar nera sitiems efektams, as manau, kad tokiais atvejais laidininkais arba salia laidininku teka kazkokios virtualios elektringos daleles, kurios kuria magnetini lauka taip pat kaip ir iprasti elektronai. Tiesa varza nekaista, variklis sukasi kaip priklauso, kraunamas akumas sala, kaitrine lampute sviecia kaip priklauso, bet kaista tik ta vieta prie kurios pridesit pirsta. P.S. nuo kada technologijos. lt uzsiimineja tokio tipo pseudomokslu (anot kaikuriu komentatoriu)
enternald 2010-06-06 15:51
Man įdomu, kokiu atstumu taip įmanoma perduoti srovę, gal daugiau nei 160 m. Jei šis eksperimentas parodo, kad srovė gali tekėti su maža varža man kyla vienas, nedidelis klausimas, kokiu veikimu pagrįstas transformatorius? http://www.technologijos.lt/n/technolog ... snis-10933 Aš nesakau, kad Teslos šitas darbas (ar Avarenko) yra pseudomokslas. Visai realu, kad rezonansiniai įrenginiai gali būti su tuo susiję.
bahuriux 2010-06-06 16:01
Ironizuoju, jei ka Problema ta, kad "siuolaikinis" mokslas atmeta tai kaip pseudomoksla ir burtus, del to kad nesupranta ir net nebando suprasti tokiu reiskiniu, nes tam nera paaiskinimo, o kadangi nera paaiskinimo, tai reiskia cia burtai, o ne mokslas. Bevielis energijos perdavimo budas pagrystas rezonansinio trafo principu, cia tas kuris oficialiai pripazintas, o teslos buvo kiek kitoks ispildymas. Tesiant "burtu" tema http://www.google.com/images?hl=en&q=EV ... a=N&tab=wi
enternald 2010-06-06 16:13
Atvirkščiai šiuolaikinis mokslas imlus tokiems reiškiniams, bet atsiranda gudročių, kurie tuo naudojasi ir tik švaisto brangų laiką. Paskaityk apie menistorių, anglies pluoštą ir t.t. Tokie reiškiniai laikomi reiškiniais, kuriuos reikia aiškinti, o ne absoliučia tiesa, kad imti ir pulti naudoti, nes tai gali tiesiog pasirodyti bandymo klaida ar eilinė apgaulė. Su pseudomokslo plitimo susiduriama visuose šalyse. Tai yra didžiulė problema, tikri moksliniai darbai net nesusilaukia dėmesio, nors jie ne ką mažiau įspūdingi, o visokie amžinų variklių specialistai gauna daug dėmesio ir susidaro tartum disproporcija, atseit visos naujos idėjos nepripžintos, nors realiai pripažintos mažai girdimos.
Atavar 2010-06-06 16:47
Gal taip yra del keliu priezasciu. Pabandysiu keliais etapais paaiskinti ka turiu omeny. Tarkim kiekviena mokslo sritis yra medis su kamienu A. Gilinantis i ja atsiranda atskiros sakos, kurios skaidosi i vis smulkesnes ir ju vis daugeja. Kadangi tos srities Kamieno A, stambiosios sakos yra pramintas kelias, dauguma intelektinio potencialo yra kreipiama vis labiau issisakojanciu sakeliu tyrimams. Keliai praminti, atrastos fundamentalios tiesos kuriomis niekas neabejoja. Dabar tarkim, kad tas medis is tiesu yra "dvikamienis", kurio antrojo kamieno B niekas taip ir nerado, nes puole prie jau atrastojo A. Galbut atrandama kazkuri is to antrojo kamieno B sakeliu persikertanti su pirmojo, taciau principai nezinomi. Maziausio pasipriesinimo kelias. Ir inercija kuri trukdo issukt is to kelio. Reikalingos dideles pastangos (siuo atveju intelektualinis potencialas+investicijos). Taciau daugejant istyrineto medzio dydziui, atrandamu sakeliu kiekis drastiskai dideja. Nevisada uztenka jau esamo intelektinio potencialo+investiciju aprept tai kas pries akis, jau nekalbant, apie inercijos iveikima, kad pasukt i sali. O pasukti i sali jau nebeuztenka, tektu gryzti prie istaku ir pabandyti surast kamiena B. Galima ir dar viena fantastine prielaida, kad tiek A, tiek B, pacios savaime tera sakos o ne pats kamienas.
enternald 2010-06-06 18:49
Teisingai mąstai, bet nebūtinai reikia išrauti medį A. Dažniausiai A medis ir po to lieka beveik teisingas, nes jis būna gerai patikrintas. Taip susiklostė fizikoje. Kai buvo atrasta kvantinė mechanika ir reliatyvumo teorija, praktiškai galima buvo atsisakyti Niutono, kelių kitų žmonių įdėjų. Bet jų nebuvo atsisakyta. Kodėl? Atsakymas paprastas: Todėl kad tarkime Niutono dėsniai neveikia dalelių lygmenyje, bet mūsų pasaulio dėsnius puikiai atitinka, negana to Reliatyvumo ir kvantinės mechanikos teorijos generuoja tokius mažus netikslumus, kad juos galime ignoruoti, nebent naudojame labai tikslius prietaisus. Ir praktiškai nebuvo inercijos ir pasipriešinimo. Kodėl? O todėl kad, šios teorijos atsirado iš gamtos stebėjimųir ieškant reiškinių priežasties. Bėda ne ta. Tačiau bėda tada, kai atsiranda prietaisai, net ne eksperimentai ieškoti reiškinių, o prietaisai, kuriuos autorius teigiąs neatradęs dėsnį ar reiškinį, o jį jau pritaikęs ir jis nesakys kaip veikia.(Žinoma šis atvejis netoks, čia tik eksperimentas, kurį dar reikia tyrinėti aš kalbu apie variklius). Praktiškai visada pirmiau būna reiškinys, o po to išradimas, o ne atvirkščiai, logiškai mąstant negalima nepastebėjus reiškinio sukurti aparatą (parašiutas atsirado pastebėjus, kad didelio ploto daiktai lėčiau krenta nei mažesni, nors aerodinamika nebuvo iki galo išvystyta).
Jogundas 2010-06-06 20:02
ir darkart pabrėžti, kad dėl esminių mokslo principų pastaruoju metu nevyksta gerai patikrintų teorijų paneigimas. Vyksta tik mūsų žinojimo horizonto plėtimąsis, o tam horizontui išėjus už ankstesnių teorijų galiojimo ribų tenka sugalvoti ką nors naujo (kvantinė mechanika, reliatyvumo teorija etc.). Tačiau tai nereiškia, kad ankstesnės teorijos yra absoliučiai neteisingos - jos tik turi savo galiojimo ribas (pvz. klasikinė mechanika vis dar gerai aprašo krepšinio kamuolio trajektoriją). Nenoriu gadinti romantikos, pripažįstu, kad Tesla pastebėjo svarbių dalykų, tačiau kai kurie jo eksperimentai švelniai tariant buvo nelabai praktiški, o vėlyvieji teoriniai bandymai akivaizdžiai nesėkmingi.
MindaugasV85 2010-06-06 22:34
Kaip tik dabar mums tokio elektros energijos šaltinio ir reikėtų: įsijungia visi prietaisai, elektros grandinės išprotėja - visiškas chaosas.