„Minos įveikiamos“. Ukraina ruošiasi antrajai kontrpuolimo bangai. Skelbiama, ko tikėtis  ()

Iš prezidento Zelenskio žodžių galima daryti išvadą, kad pirmaisiais etapais ginkluotųjų pajėgų karių veržimasis buvo tikrai lėtas, tačiau dabar reikia paspartinti kontrpuolamuosius veiksmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad kovotojai pasiekė Rusijos ginkluotųjų pajėgų įtvirtinimus, kurie sulėtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolamuosius veiksmus. Taigi dabar galime tikėtis gynybos pajėgų pažangos pagreitėjimo. Detaliau apie situaciją pranešė „Bild“.

„Bild“ išanalizavo Zelenskio kalbą Aspeno saugumo forume. Pirma, prezidentas paaiškino, kodėl kontrpuolimas yra lėtesnis nei jis norėtų. Pagrindinė priežastis yra ta, kad Vakarų ginklai atkeliavo vėliau nei tikėtasi. Tuo tarpu Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos toliau stiprino okupuotas teritorijas, ypač minavo teritoriją ir statė įtvirtinimus.

Tuo tarpu prasidėjo puolimas ir ginkluotosios pajėgos palaipsniui įveikė užminuotą liniją, sakė Zelenskis. Taigi, „šiandien artėjame prie momento, kai galima greičiau imtis atitinkamų priemonių“.

Zelenskio žodžius patvirtina Karo studijų institutas ir JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas.

Karo studijų institutas, ištyręs Vakarų ginklų tiekimo greitį ir ginkluotųjų pajėgų sėkmę mūšio lauke, pasiūlė, kad pažangos greitis tikrai turi įtakos ginklų atvykimo greičiui. Be to, tęsiant kontrpuolimą, gynybos pajėgų kovotojai sėkmingai išnaudojo rusų pajėgas fronto srityse ir pietuose bei rytuose.

 

Savo ruožtu Anthony Blinkenas užsiminė, kad ginkluotosios pajėgos dar nėra sutelkusios pagrindinių pajėgų. Kai bus dislokuotos pagrindinės pajėgos, Rusijos ginkluotųjų pajėgų laukia „dideli pokyčiai“ mūšio lauke. Amerikiečių politikas taip pat pranešė, kad Ukraina per invazijos metus jau išlaisvino 50 % priešo užimtos teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()