Ūžia visas pasaulis! Prasideda tikrasis Ukrainos pajėgų proveržis  (4)

Ukraina pradėjo naują didelį puolimą šalies pietryčiuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-28 Ūžia visas pasaulis! Prasideda tikrasis Ukrainos pajėgų proveržis  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontrpuolimas įžengė į naują aktyvų etapą – Ukraina suintensyvina puolimus ir į mūšio lauką siunčia pajėgas, kurias anksčiau laikė rezerve. Ukrainos kontrpuolimo suaktyvėjimą patvirtino kelios Vakarų žiniasklaidos priemonės.

Leidinys „Politico“, remdamasis Gynybos ministerijos atstovais, rašo, kad Kyjivas į fronto liniją perkelia tūkstančius gerai parengtų pastiprinimų, kuriuos anksčiau laikė rezerve pradiniame kontrpuolimo etape.

Nurodoma, kad Ukraina pradėjo naują didelį puolimą šalies pietryčiuose. Ukrainos pajėgos atakavo į pietus nuo Orichivo miesto Zaporižios srityje, perkeldamos tris batalionus, sustiprintus tankais.

Vienas iš Ukrainos tikslų yra pasiekti Azovo jūrą, esančią maždaug 100 kilometrų į pietus nuo Orichivo, atkirsti Rusijos pajėgas tarp šalies pietų ir rytų, leidiniui sakė Gynybos ministerijos atstovas.

Pastebima, kad Pentagono pareigūnai pastarosiomis savaitėmis apibūdino Ukrainos strategiją, kurios svarbiausias tikslas buvo išlaikyti labiausiai parengtas pajėgas rezerve, o priešo pozicijose ieškoma silpnybių. Daugelis dalinių, kuriuos Ukraina laikė rezerve, yra Vakarų apmokyti pažangios manevravimo taktikos ir aprūpinti stipriai šarvuotomis Vakarų kovinėmis mašinomis ir šarvuočiais.

„Politico“ pažymi, šios savaitės smūgiai gali būti pirmojo tikro Ukrainos pajėgų proveržio kontrpuolimo pradžia.

„Bloomberg“ taip pat rašo apie Ukrainos pajėgų aktyvaus puolimo pradžią pietuose

 

„Ukraina pradėjo ilgai lauktą savo atsakomąjį puolimą šarvuotu smūgiu prieš Rusijos įrengtus sustiprinimus pietuose, o tai gali būti dalis bandymo nutraukti Maskvos sausumos ryšį su jos atramos pozicijomis okupuotame Kryme“, - rašoma straipsnyje.

Publikacijoje cituojamas vienas iš Amerikos pareigūnų, sakęs, kad Ukrainos kariai smogė pietrytinėje Zaporižios srities dalyje. Rusijos pareigūnai taip pat pranešė apie didelį Ukrainos puolimą.

 

Tuo pat metu buvęs Pentagono pareigūnas Colinas Kahlas, kurį cituoja leidinys, pažymėjo, kad lemiamas išbandymas bus tai, kaip greitai Ukrainos pajėgos sugebės panaudoti nustatytas Rusijos silpnybes, turėdamos atsarginę kovinę galią, ir kaip greitai sureaguos Rusija.

Ukrainos kontrpuolimo suaktyvėjimas – kas žinoma

Anksčiau „The New York Times“ pranešė, kad gynybos pajėgos pradėjo naują kontrpuolimo etapą, o pagrindinių atakų kryptimi yra Pietūs.

Kaip pažymėjo leidinys, remdamasis JAV pareigūnais, Ukrainos kariuomenės tikslas yra nutraukti sausumos koridorių tarp Krymo ir kitų laikinai okupuotų teritorijų arba bent jau pasistūmėti tiek, kad pusiasalis būtų Ukrainos artilerijos veikimo zonoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(3)
(88)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: