„Jokių antižygdarbių!“ Kas vyksta Bachmuto kryptimi (Video)  ()

Bachmuto kryptimi Ukrainos ginkluotosios pajėgos kiekvieną dieną turi konkrečių sėkmių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmuto kryptimi Ukrainos ginkluotosios pajėgos kiekvieną dieną turi konkrečių sėkmių, teletono eteryje sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rytinės grupės pranešėjas Serhijus Čerevatijus.

„Galime sakyti, kad turime mažų, bet užtikrintų žingsnių taktiką, mes, išsaugodami savo personalą ir apskritai savo pajėgas bei priemones, stengiamės veikti dengdami, manevruodami, naudodami kitą taktiką, bet jokiu būdu nekartojame tokio okupantų antižygdarbio, einant eilėmis į jų pozicijas“, – sakė jis.

Pranešėjo teigimu, liepos 28 dieną, Ukrainos kariškiai šia kryptimi sugebėjo sunaikinti 56 įsibrovėlius, 105 rusų įsibrovėliai buvo sužeisti, vienas pateko į nelaisvę. Įvyko 8 susirėmimai, nukentėjo 4 tankai, 1 pėstininkų kovos mašina, 2 haubicos D-30, prieštankinis pabūklas „Rapira“, 2 mašinos ir vienas dronų valdymo punktas.

Kalbant apie Lymano-Kupjansko kryptį, pasak Čerevatijaus, priešas ilgą laiką nuolat vykdo puolimo veiksmus.

„Per pastarąją pusantros savaitės priešas bandė dar labiau eskaluoti, tame tarpe ilgą laiką naudojo daug įvairaus tipo ir kalibro artilerijos. Liepos 28 d. dieną jis 451 kartą  smogė su artilerija į mūsų pozicijas, įvykdė 6 antskrydžius, 7 kartus bandė šturmuoti mūsų pozicijas“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rytinės grupės pranešėjas.

 

Čerevatijus taip pat pažymėjo, kad, atremiant priešo išpuolius, buvo sunaikinta 20 įsibrovėlių, 59 buvo sužeisti. Taip pat Ukrainos kariuomenė sunaikino priešo BTR-80, kovinę remonto ir rotacijos mašiną, 3 savaeigės artilerijos stovus „Nona“, UAV ir 3 transporto priemones.

Jei prisimintume, kad priešas planavo didelę strateginę operaciją, pavasarį ir tai vadino „dideliu puolimu“, tai galima sakyti, kad dabar yra septyni puolimai - jie vis dar intensyvėja, bet su palyginti mažomis pajėgomis, palyginus su tuo, ką jie skelbė“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: