Smogia „Baba Jaga“. Rusai apšalę. „Degina techniką per visą fronto liniją“  (1)

Ukrainos ginklas tapo didele Rusijos Federacijos okupacinės armijos problema fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo korespondentas, propagandistas Filatovas kalbėjo apie rimtą problemą, su kuria pastaruoju metu susidūrė okupantai visoje fronto linijoje. Kalbame apie ukrainietišką „Babą Jagą“.

Filatovas savo įrašą paskelbė liepos 28-osios rytą, praneša Dialog.UA.

„Baba Jaga“ okupantai vadina ukrainietiškus dronus, kurie taikos metu naudojami žemės ūkio darbams. Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar aktyviai juos naudoja, kad tiksliai smogtų RF ginkluotųjų pajėgų įrangai ir gyvajai jėgai. Ir rusai nieko negali padaryti.

„Visoje fronto linijoje problema yra „Baba Jaga“. Tai žemės ūkio dronas, kuris naktį degina mūsų įrangą“, – sakė okupantas.

Jis patikslino, kad Ukrainos kariai naikina Rusijos artileriją ir gyvąją jėgą didelio tikslumo ginkluote, o mažos puolimo grupės išvalo pilkąją zoną ir juda į priekį. Okupantai negali operatyviai reaguoti į šiuos išpuolius, nes jų sunkioji technika buvo atitraukta į užnugarį nuo „Baba Jagos“ smūgių.

Filatovas netgi paskelbė apie drono „Mavic“ pirkimą, kad atremtų „Babą Jagą“. Šiuo 660 tūkst. rublių vertės dronu jis siūlo taranuoti Ukrainos dronus.

Jis pažymėjo, kad „Babą Jagą“ taip pat galima sunaikinti kulkosvaidžiu, nes jis nėra per greitas. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos šį droną naudoja naktį, o įsibrovėliai fronto linijoje praktiškai neturi termovizorių.

 

Situaciją pakomentavo Ukrainos karo žurnalistas Jurijus Butusovas.

„Kažkoks Rusijos armijos diskreditavimas, nes jau daug metų Rusijos televizija detaliai pasakoja, kad Rusijos elektroninio karo sistemos yra geriausios pasaulyje, galinčios nuleisti bet kokį droną. Ir tada kai kurie žemės ūkio dronai naikina „antrąją pasaulio armiją“! Matyt, Filatovas taip nusprendė išvilioti iš rusų pinigų, prisidengdamas „Mavic“ pirkimu žemės ūkio dronams taranuoti“, – rašė žurnalistas.


 

Slavų mitologijoje mažus vaikus gąsdina šiurpiai atrodanti ragana Baba Jaga. Jos vardą sudaro du žodžiai: baba ir jaga. Baba, išvertus iš rusų kalbos, reiškia senė, močiutė, o Jaga kilo arba iš Jadvyga vardo trumpinio, arba iš rusiško veiksmažodžio jagat, reiškiančio piktnaudžiauti, kabinėtis.

Baba Jaga skraidydavo piestoje ir nušluodavo visus pėdsakus šluota iš sidabrinio beržo. Ragana valgo mažus vaikus, tačiau neatsisako užkąsti ir kokio suaugusio paklydėlio miške. Ši ragana dažnai atlieka svarbų vaidmenį rusų filmuose ir animacijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(4)
(114)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: