[ŽT] „Pulti Lenkiją...“ Skelbiama „juodoji gulbė“ Rusijoje  (1)

„Greitai...“ – apie naujos juodosios gulbės atėjimą į Rusiją kalbėjo Šeitelmanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau visai netrukus į Rusiją atskris nauja juodoji gulbė, nes šalis agresorė patiria stiprų Ukrainos ir jos sąjungininkų spaudimą.

Tokią nuomonę interviu išsakė Rusijos ir Izraelio politikos ekspertas Michailas Šeitelmanas.

„Dabar bet koks neatsargus Rusijos vadovybės veiksmas gali sukelti naujus neramumus šalyje. Strelkovo pasodinimas yra neatsargus veiksmas, nes jis yra FSB pulkininkas. Jį pasodinti yra neprotinga. Taip pat neapgalvota pulti Lenkiją, nes ji turi didelę kariuomenę. Ten (Rusijoje – red.) yra daug visokių tokių dalykų“, – pastebėjo ekspertas.

Šeitelmano teigimu, artimiausiu metu galime sulaukti kito maišto, nes eskalacija įgauna pagreitį. Ukraina daro spaudimą rusams fronte, Europa daro spaudimą sankcijomis, o JAV praėjusią savaitę pirmą kartą per šešis mėnesius įvedė rimtas sankcijas keliems bankams, tarp jų ir „Tinkoff“, didžiausiam mažmeniniam bankui po „Sberbank“.

„Spaudimo procesas tęsiasi, naujų ginklų perdavimas Ukrainai taip pat yra spaudimas. Kuo labiau didinsime spaudimą Rusijai, tuo greičiau ten atskris nauja juodoji gulbė“, – kalbėjo analitikas.


Juodosios gulbės teoriją išpopuliarino Libano ekonomistas Nassimas Nicholasas Talebas. Tai teorija, nusakanti atsitiktinumų ir neapibrėžtumų svarbą įvairiose visuomenių gyvenimo srityse. Tai nelaukti, didelę reikšmę visuomenei turintys įvykiai, kuriuos labai sunku ar neįmanoma nuspėti.

 

Teorija atspindi, koks ribotas yra istoriniais duomenimis ir stebėjimu grįstas žinojimas. Juk bet kuris kitas stebėjimas gali atskleisti rezultatus, kurie paneigtų ilgai egzistavusias tiesas.

Juodosios gulbės pavadinimas pasiskolintas iš XVII amžiaus istorinio įvykio, iki kurio europiečiai, remdamiesi visais turimais istoriniais paukščių stebėjimo duomenimis, manė, kad visos gulbės yra tik baltos. Tačiau tyrinėjant Australijos žemyną buvo aptikta juodųjų gulbių, kurios tuo metu europiečiams sukėlė didelį šoką.

Minėta teorija išplėtota N. N. Talebo knygoje „The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(6)
(85)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: