Netrukus pasirodys pirmojo „Windows 7“ pataisų paketo „beta“ versija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MarkX 2010-06-10 18:28
Na kam žarstyti tokius teiginius, kad bugų ten daug, windows'ai tai galvos skausmas, windows'ai daug ką plagijuoja, o jau mac'ai tai stebuklas. Mac'ų architektūra kiek kitokia, ji nelabai leidžia pašalinėms programoms savivaliauti, kita vertus dėl to, kad windows leidžia daugiau, programos gali įgyti žymiai didesnį funkcionalumą, bet už tai atsiranda didesnė rizika atsirasti spragoms. Kaip jau minėjau, naudojuosi windows 7 ir tiek iš vartotojo, tiek iš programuotojo pusės esu labai patenkintas (man jie nekelia galvos skausmo), atsirandančias klaidas jie užtaiso ir tai nereiškia, kad negalima jų pirkti dabar, nes paskui vistiek juose bus pildomos spragos (tie patys mac'ai spragų turi ir jas taiso, net nežinia kaip operatyviai). Dėl plagijavimo irgi, koks skirtumas? Jei funkcija gera, ji reikalinga ir naudojama, tai kodėl jos nedėti vien todėl, kad ji jau kažkur realizuota? Manau ne vien MS kažką kopijuoja...
rwc 2010-06-10 18:39
galutinė. Dabar Styvas aiškina: jokio naujo funkcionalumo nebus. Tai ką jis čia nusipeza? Tuomet yra development, testing, staging versijos, o paskui iškart RC.
Atavar 2010-06-10 20:03
Ir seip visokiu esamu smulkmenu patobulinimu. Kazkur atkapstes buvau, uzdariau paskaites dabar nerandu
lmn 2010-06-10 20:13
isleisti update'ai.
KeeperMustDie 2010-06-10 20:17
Skaityk auksciau, Atavar paaiskino. Cia taip atrodo kad tiesiog ieskoma prie ko prisikabinti ne kitaip.
Nerijux 2010-06-10 20:32
Beje, prie to paties Windows šlovinimo: MacOS, perėjus iš 10.4 į 10.5 versiją, Os užimamos vietos sumažėjo 7Gb !!!, Be visa to prisidėjo funkcionalumo bei pagreitėjo. Kas nors galit man nurodyti panašų atvejį su MS kokia nors programa? P.S. Susidaro toks ispūdis, kad visi tie, kurie šlovina Windows geriausiu atveju tik matė kažkuriam kompiuteryje kita Os apart Windows. Gal pirmiausiai pabandykit bent mėnesį padirbėti su bent jau su MacOs, prieš vienašališkai teigdami? Aš asmeniškai stacionariu kompu naudojuosi Windows, o laptopas- MacBook. Ir jau bent 4 metus... Manau galiu sau leisti lyginti OS.
Sarunas 2010-06-10 20:46
virš 10 metų su windowsais sėdžiu (nuo win3,x versijos). Du metus dirbęs su Ubuntu. Turėjęs virš pusmečio macbook su dešimta versija. Ir toliau dabar sėdžiu su 7 windowsu versija. Galit jūs čia užsiginčyt iki negyvumo - prireikė man univere darbą parašyt su linuxais nors nusišauk kaip trūksta intuityvumo jiems. MAC OS sėdi taip pat ant UNIX pagrindo. Jeigu neesi itin reiklus žmogus jie tau tiks, tačiau man jei neįtiko.
KeeperMustDie 2010-06-10 20:50
Jie gali tai pavadinti kad ir "Windows 7:frozen throne expansion" nuo to esme nepasikeis. Kas bus viduje jau pranesta, o del pavadinimo galima su kalbotyrininkais gincytis. Zinau kad cia prie neesminiu daliku kimbu, bet lygiai taip darai ir tu.
Atavar 2010-06-10 21:00
Nerijux - ar matei cia kur nors mus slovinant Win ? Tiesiog nervina nepamatuoti, neargumentuoti kakalu pylimai "is idejos" "kad win sux eilini karta". Kad ir sitoje temoje buvo pradeta butent nuo to akivaizdziai prasilenkiant su straipsnyje pateikta info ir ja iskraipant. Cia kaip is anekdoto jau gaunasi: -gal turi rukyt? -turiu, prasau. jum viena, kelias ar visa pakeli? -o pridegti? -jums degtuku ar ziebtuvelio? -kad ir nuo "svarkes" ! vis tiek i snuki gausi. Beje, neblogas OS'as jei per 0.1v 7Gb nureze... tai kiek visa uzima tada ? 70Gb ? Joke... Seip nesu naudojes Mac OS, neturiu kaip palyginti, bet juk ir nelyginu ir juolab nekritikuoju ?
Nerijux 2010-06-10 21:02
O tu neteisus. Iš tiesų, tai viskas priklauso nuo to, ko tau iš kompiuterio reikia. MacOs stabilesnis, aš jo neperkroves dirbau daugiau kaip pusę metų ir didelių problemų neturėjau- juokiuosi iš MS laptopų, kai žmonės norėdami pradėti darbą ji užkrauną, o baigdami- daro Shut Down... MacBooke aš paprasčiausiai užlenkiu ekraną. Ir baterija šitaip laiko gerokai ilgiau nei kokio Dell ar Asus. O dėl reiklumo... Vieša paslaptis, kad MacOs labiau orientuota į dizainerius ir darbui su video/foto. (čia jie visus lengvai lenkia), o Windows visame kame kitame, pvz didžioji dauguma inžinierinių programų yra parašytos būtent Windozams. Man pačiam MacOS visai netinka, nes aš inžinierinės specialybės ir tik dėl to neatsisakau PC. Bet asmeniškai tikrai daug maloniau ir parasčiau dirbti su MacOs. Vien jau ko verta Control Panel variantas MacOs (System Prefences). Iš esmės nieko per daug neleidžia nusistatyti, tik tai kas būtina- visą kita jis pats susigaudo. Wireless network, sistemos konfigūravimas gerokai paprastesni. Tuo tarpu dirbant su Windows... Kažkas panašaus, kaip nuo Windows pereiti prie Linux... Va tau ir Unix pagrindu pagaminta Os O kaip tau programų instaliavimo skirtumai tarp MacOs ir Windows? O MacOs dabar berods užima apie 8Gb- tiksliai sunku patikrinti, jie neturi atskiro katalogo "Windows" O dėl nereikalingumo tų 7 Gb... Taip, jie ko gero pastebėjo, kad galima ir paprasčiau padaryti. Įdomu ar MS kada nors apie tai galvojo? Ir atnaujinimai/bugfix MacOs gerokai retesni ir mažesni. Nė kiek neabejojų, kad atsiras čia tokių, kurie sakys, kad Apple paprasčiausiai tingi rašyti juos ir jiems klientas nesvarbus...
KeeperMustDie 2010-06-10 21:12
Ka cia atseit next paspaust yra... sudetinga Nerijux - nenori taves izeisti, bet pats lendi...
ByDainiuz 2010-06-10 23:16
Na win7 uzima ~10 Gb, pats sakei kad nureze nuo mac os 7Gb o liko 8Gb tai reiskias pries tai buvo netgi 15Gb. Ir dabar kadangi win7 uzima 2 Gb daugiau negu mac os tai ji labai labai bloga ar tu pats bent supranti ka rasai? Ir pogalais nesuprantu kodel blogai kad ms daznai leidzia pataisas, lopo saugumo skyles? juk nuo to ji darosi saugesne. tegu dziaugiasi apple kad jos tuo mac os nesidomi virusu kurejai o tai kitu atveju apple leistu kiekviena diena po 20 pataisu.
sz520qm 2010-06-10 23:50
Baikit peštis, eikit dirbti.
Mopsiasnukis 2010-06-11 10:48
Sun'o jau kaip ir ner. Oracle nusipirko. Del SP1, kuris paprastai buna pataisymu rinkinys, leisti beta, tai gaunasi, kad tai nera pataisymai, o tokie pataisymai, kurie bus veliau pataisyti. Keistai. Jei, tarkim butu, SP1 su naujom funkcijom, tai dar ta "beta" stadija butu kazkiek suprantama. Panasu, kad mikiui nuo win7 beta releaso labai patiko leisti betas, nes tikrai windowsu 7 beta dave didele reklamine kampanija ir labai nebrangiom priemonem, tai dabar jie ir leis tas betas viena po kitos, tai kurdami savo vartotoju rata. Tik ar tikrai tu betu reikia. Beje labai sauniai M$ pasielge su Firefoxo updeitu ne i tema: http://www.osnews.com/story/23436/Micro ... Through_WU Mano asmenine nuomone Microsoftas yra tikra pamazgu duobe.
infoguru 2010-06-11 12:42
Atsakomajam žingsniui reikėtų dabar padaryti Firefox Update, kad jį diegiant patyliukais išmestų Win ir idiegtų Ubuntu su OpenOffice ar kita Linux distribuciją
rwc 2010-06-11 14:34
Taigis taigis,
sz520qm 2010-06-11 14:56
rwc, koks būtų konkretus redhat'o prisijungimo prie sun/oracle rezultatas? Kokie produktai ir paslaugos maždaug? O "beta" jau nebe beta, o viešas brand'as Ir čia ne MS kaltas, o google su savo amžinuoju google mail beta ir panašiais beta produktais. Man toks jausmas, kad MS bando šitą naują brand'ą savo produktams reklamuoti... Beje, pabandyk rašyt "failai", kur turi galvoj kompiuterio bylas ir "fail'ai", kur turi galvoj nepasisekimus, o tai truputį sunku skaityti kai kuriose vietose darosi, kol nepagauni kampo.
Mopsiasnukis 2010-06-11 15:06
Gmail beta buvo su labai aiskiu paaiskinimu, kad tai produktas, kuris pastoviai bus papildomas naujais komponentais. Del Sun/Oracle reikalu,tai slidus reikalas, nes open solaris bus isleistas paskutini karta, o kaip toliau eis reikalai su MySQL irgi nelabai aisku. Net kai kur jau vis dazniau pasigirsta vis aktyvesnis PostgreSQL prominimas ir naudojimas, taciau jei nuo senoves pas tave sukasi servisai ant MySQL, tai ji dabar uzclosed-sourcinus ar apmokestinus butu nelabai gerai. Beje Oracle turi savo Unbreakable Linux, kuris surinktas is RedHato biblioteku, ir siaip man nelabai tikisi, kad Oracle ir RedHat labai jau turetu noro jungtis, be to Oracle nelabai man ir patinka. Tokia truputi evil kompanija. Butu daug fainiau, jei Sun'as liktu Sun'u.
rwc 2010-06-11 15:44
kionig 2010-06-11 17:04
Tai ka ten MS'o programeriai assembleriu typina ar kaip ?