Ukraina smogė į ginklų prikrautą laivą. Galingi įvykiai Juodojoje jūroje (Video)  ()

Rusijos laivas prašo evakuotis Juodojoje jūroje po „nesėkmingos“ drono atakos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 1 dieną Rusijos gynybos ministerija pranešė apie „nesėkmingą“ bepiločių orlaivių ataką prieš Juodosios jūros laivyno patrulinius laivus „Sergejus Kotovas“ ir „Vasilijus Bykovas“ 340 km nuo Sevastopolio.

Gynybos ministerija pranešė, kad visi dronai buvo sunaikinti. Tačiau „Telegram“ kanalo „Babel“ teigimu, vienas iš Rusijos laivų galėjo nukentėti ir yra aukų.

Rusijos kariškiai pranešė, kad tarp užpultų laivų buvo konteinerinis laivas „Sparta-IV“, kuris, anot „Naval News“ ir stebėtojų, gabeno ginklus iš Sirijos. Jo kapitonas Oleksijus Tereščenka 2023 metų birželį sulaukė Ukrainos saugumo tarnybos įtarimų.

Pasak šaltinio saugumo ir gynybos sektoriuje, vieno iš Rusijos laivų jūreiviai dabar prašo evakuoti aukas. Ši informacija paneigia vakarykščio ryto Rusijos gynybos ministerijos pareiškimą apie „sėkmingą“ drono atakos atrėmimą.

Perimtame pokalbyje tarp evakuacijoje dalyvavusių sraigtasparnių „Ka-29“ įgulų ir pakrančių aviacijos tarnybų nurodomos laivų koordinatės ir aukų skaičius. Kalbama apie 1 žuvusįjį ir 5 sužeistuosius. Be to, pasiklausytame pokalbyje sakoma, kad laivui reikalingas pasienietis „muitinei atlikti“. Ką tiksliai jie nori „išmuitinti“, nenurodoma.

 

Pažymėtina, kad Rusijos Federacija konteinerinį laivą vadina civiliniu, tačiau šaltinis teigė, kad jame yra kariškių ir yra didelio kalibro ginklų – tai šiurkštus tarptautinės jūrų teisės pažeidimas.

Kuris laivas nukentėjo nuo atakos, nežinoma.

Rusijos Federacija apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas užpuolus jų patrulinius Juodosios jūros laivyno laivus į pietvakarius nuo Sevastopolio. Manoma, kad buvo naudojami jūriniai dronai. Atskirai Rusijos gynybos ministerija pažymėjo, kad Rusijos patruliniai laivai tariamai sugebėjo sunaikinti Ukrainos dronus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(197)
(8)
(189)

Komentarai ()

Susijusios žymos: