„Mes prisimename!“ Danilovas skelbia, ką Lenkija padarė 2022 m. vasario 24 d.  ()

Diplomatinis nesusipratimas, kilęs tarp Kyjivo ir Varšuvos, nepajėgus sugriauti stiprios abiejų šalių sąjungos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-03 „Mes prisimename!“ Danilovas skelbia, ką Lenkija padarė 2022 m. vasario 24 d.  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo Tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas priminė, kad Lenkija pirmoji suteikė karinę pagalbą Ukrainai pirmąją Rusijos invazijos dieną.

Rugpjūčio 2 dieną Ukrainos nacionalinio saugumo tarybos (NSC) sekretorius O. Danilovas paskelbė tokį pareiškimą socialiniame tinkle „Twitter“:

„Lenkija ir Ukraina yra vieningos savo nepalaužiamoje sąjungoje. Esame dėkingi už kiekvieną zlotą, sviedinį ar gerą žodį ir už kiekvieną moterį ir vaiką, kuriuos lenkų žmonės priglaudė savo namuose baisiausiomis mūsų istorijos akimirkomis... Lenkijos valstybė ir lenkų žmonės stovi petys į petį su Ukraina nuo pat pirmos karo prieš Rusijos tamsą ir Maskvos žiaurumus minutės. Ačiū už viską! Mes prisimename, kas pirmasis padovanojo Ukrainai ginklų ir duonos... Pirmą partiją ginklų, po Rusijos teroristinės valstybės invazijos 2022 metų vasario 24 dieną, tokius minosvaidžius, kokių mums reikia, mums perdavė Lenkija“, – rašė O. Danilovas.

Jis pabrėžė, kad Varšuva ir Kyjivas šiandien turi vieną tikslą – pašalinti Rusijos grėsmę, kuri svajoja sunaikinti Europos tautų nepriklausomybę ir laisvę. Tarp šalių kilusį diplomatinį skandalą jis aiškino „įtampa“ dėl jau pusantrų metų besitęsiančio plataus masto karo.

Jis išreiškė įsitikinimą, kad šalys sugebės išspręsti šį nesusipratimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai ()