Mirtini spąstai. Smogė galinga ugnies ir dūmų kolona. Ką rusai paslėpė už drakono dantų (Video)  ()

Rusijos kariai žolėje užmaskavo prieštankines minas, bet negalėjo apgauti ukrainiečių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai Donecko kryptimi sunaikino priešo amuniciją, kurią jis užmaskavo „drakono dantimis“. Atitinkamą vaizdo įrašą ketvirtadienį, rugpjūčio 3 d., savo „Telegram“ kanale paskelbė karo žurnalistas, „Censor.NET“ vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

Prieštankines minas sunaikino kariškiai iš dronų padalinio „Šeršni Dovbuš“ (68-oji atskiroji brigada). Netoli Novomajorskės kaimo, Donecko srityje, ant žvyrkelio rusų įsibrovėliai paliko minų, galinčių sugadinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovinę techniką. Kad jos būtų nematomos, įsibrovėliai minas apjuosė „drakono dantimis“ – piramidiniu betoniniu arba gelžbetoniu įtvirtimu, naudojamais kaip inžinerinis barjeras.

 

 

Operatoriai į paslėptą minų lauką vietą nusiuntė bepilotį orlaivį, kuris jas susprogdino. Po drono smūgio iš žemės į dangų pakilo galinga ugnies ir dūmų kolona. Kas liko iš įsibrovėlių spąstų po drono smūgio, žiūrovams nebuvo parodyta.

„Okupantai labai nesėkmingai „drakono dantimis“ paslėpė prieštankinių minų lauką. Dėl to buvo ištraukti drakono dantys, minos buvo efektyviai neutralizuotos“, – vaizdo medžiagą komentavo Jurijus Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(2)
(72)

Komentarai ()