„Viskas labai labai blogai.“ Netikėta Ukrainos kareivio kalba. Apie ką tyli Kyjivas  (1)

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas rėžė žiaurią tiesą apie padėtį Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonės turėtų daryti spaudimą ir reikalauti iš šalies valdžios, kad ji darytų viską, kas įmanoma, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gautų viską, ko reikia pergalei priartinti, sakė Jegoras Firsovas. Karo medikas sako, kad Ukrainos kovotojus dronais (ir ne tik jais) aprūpina savanoriai.

Jegoro Firsovo interviu „Espreso.TV“ galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Paprasti žmonės renka pinigus, užsienyje perka dronus ir viską, ko reikia Ukrainos gynėjams, o kita Ukrainos visuomenės dalis gyvena taip, tarsi karas jau būtų pasibaigęs. Jegoras savo klausimus deputatams išsakė visų tų, kurie apkasuose gina savo šalį nuo priešo, vardu. Jis klausė, kodėl vis dar masiškai negaminami bepiločiai orlaiviai, gynybos pajėgoms reikalinga amunicija ir ginklai, nors tam viskas paruošta.

Norėčiau, kad mūsų šalies valdžia kasdien darytų viską, kas įmanoma, kad pagaliau gautume 60 kalibro minų, 82 kalibro minų, 120 kalibro minų, įvairių tipų raketų, dronų, kurių gamybai viskas paruošta ir belieka tik padidinti jos mastą. Čia greičiau reikėtų ne kelti klausimus, o spausti valdininkus, kad jie tai darytų greičiau“, - kariškių nepasitenkinimą situacija, kai per pusantrų karo metų Ukraina pati negamina ginklų, išreiškė Jegoras Firsovas.

 

Paskui Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas paaiškino, kas dabar vyksta Ukrainoje, ir kuo tai gali jai baigtis: „Valdžios ir užnugario užduotis – organizuoti ir aprūpinti mus, tiesiogine to žodžio prasme, ginklais ir amunicija. Pasidalysiu savo jausmais, kuriuos jaučiu apkasuose: su tuo vis dar labai labai blogai. Jei tai būtų buvę pirmaisiais karo mėnesiais, suprasčiau: visus ištiko šokas. Bet praėjus pusantrų karo metų, mūsų karinė-pramoninė gamyba vis dar nesukurta. Tai yra didelis klausimas. Jei mūsų šalies valdžia to nepadarys, pasakysiu, kaip yra, kaip jaučiu – mūsų pergalė bus po dideliu klaustuku.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(11)
(159)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: