„Pamatysite, kas įvyks rugpjūčio 29 d.“ Kovalenko skelbia, ką darys Ukraina  ()

„Remiantis tuo, kas išdėstyta, galima daryti gana realistiškas prognozes, kuriose nuosekliai atsiras rugsėjis, spalis ir lapkritis.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-05 „Pamatysite, kas įvyks rugpjūčio 29 d.“ Kovalenko skelbia, ką darys Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko paaiškino, kas šiuo metu vyksta Zaporižios srityje, vienoje iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo krypčių.

Kaip pavyzdį, jis paminėjo situaciją, kai 2022 m. buvo išlaisvintas Chersonas. Kovalenko paaiškino, kad, remiantis oficialia informacija, nurodymas parengti „pietų Ukrainos deokupacijos“ planą iš prezidento Zelenskio atėjo liepos 10 d., tačiau pats procesas prasidėjo gegužę, o jo suaktyvėjimas įvyko būtent liepos mėnesį, kai buvo imtasi pirmųjų smūgių tiltams.

Taigi, pradžia – gegužė, suaktyvėjimas – liepa, pagrindinių jėgų įsitraukimas – rugpjūčio 29 d., Rusijos visuomenės nuomonės parengimas neišvengiamam bėgimui iš Chersono – spalis, Chersono išvadavimas – lapkričio 11 d.“, – detalizavo ekspertas.

O dabar tiesiog perkelkite dešiniojo kranto Chersono regiono išlaisvinimo scenarijų procesams, kurie dabar vyksta Zaporižios srityje. Kaip ir prieš metus, pradedame nuo žvalgybos mūšių ir toliau judame gilyn į pirmąja gynybos linija. Tada... tiltai“, – aiškino analitikas.

 

Jis priminė, kad kažkas vyksta su Krymo tiltu, Čongaro tiltu ir tai tik preliudija. „Kasdien ir įprastai dega sandėliai su amunicija, kuru ir tepalais, stringa logistika, sutrinka pažangių padalinių tiekimas ir jų valdymas“, –  atkreipė dėmesį ekspertas.

„Remiantis tuo, kas išdėstyta, galima daryti gana realistiškas prognozes, kuriose nuosekliai atsiras rugsėjis, spalis ir lapkritis“, – apibendrino Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: