Honkonge atidarytos virtualios kapinės  (7)

Honkonge atidarytas mirusiųjų atminimo tinklalapis, rašo „AFP“. Interneto svetainėje bus galima užregistruoti mirusių žmonių sąskaitas ir pagerbti jų atminimą. Vartotojai gali talpinti mirusiojo nuotraukas ir video įrašus. Kol kas užregistruotų mirusiųjų kiekis ribojamas 100 tūkstančių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, virtualiuose kapinėse memorial.gov.hk artimieji gali rašyti žinutes ir siųsti mirusiems virtualias dovanas, pavyzdžiui, vaisius, gėles arba pinigus. Ši tradicija (tiesa, su tikromis dovanomis) paplitusi Kinijos kultūroje, kuri įpareigoja gimines bent kartą per metus lankyti artimųjų kapą.

Kūrėjai paaiškino, kad sukūrė šį tinklalapį, norėdami interneto naudotojams suteikti galimybę parašyti pranešimą savo mirusiems artimiesiems bet kurioje vietoje ir bet kuriuo metu. Ši interneto svetainė taip pat leis pagerbti artimųjų atminimą kartu su gyvenančiais kitose miestuose ir šalyse draugais ir giminėmis.

Virtualios kapinės buvo sukurtos Honkongo valdžios sprendimu. Jų kūrimas biudžetui kainavo 130 tūkstančių dolerių, o išlaikymo išlaidos kasmet sudaro apie 100 tūkstančių dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)