Skamba visa Čekija. 90 000 komentarų. Padavėjas įjungė Rusijos himną ukrainiečiams. Kas buvo paskui, susprogdino internetą (Video)  ()

Restorano vadovybė stojo į ukrainiečių pusę, atsiprašė ir atleido ukrainofobišką padavėją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viename netoli Prahos esančiame restorane padavėjas paleido Rusijos himną ir sirenos garsą, kai viduje buvo pabėgėlė iš Ukrainos. Darbuotojas nusprendė tokiu cinišku būdu pažeminti restorano lankytoją, rašo UNIAN.

Apie tai savo „TikTok“ puslapyje papasakojo ukrainietė Olesia Košilka. Skandalas sulaukė precedento neturinčios viešumos.

Pasak ukrainietės, ji su drauge atėjo papietauti į „CottonClub Brandýs“, įsikūrusį Brandýs nad Labem-Stará Boleslav mieste. Maisto užsakymo metu moteris paklausė, ar įstaigoje veikia belaidis internetas. Tačiau atsakymas buvo keistas: padavėjas pasakė, kad yra, bet tik rusiškas. Moteris nusprendė, kad ją palaikė ruse. Bet netrukus nuskambėjo Rusijos himnas.

„Nesuprantu, kas vyksta. Klausiu: ar čia Rusijos himnas? Atsako: „Taip.“ Sakau, jog esu ukrainietė. Padavėjas atšauna: „Na ir kas?“, pradeda juoktis ir įjungia sirenos garsą“, – „Radio svoboda“ pasakojo Košilka.

Restorane padarytą trumpą vaizdo įrašą peržiūrėjo daugiau nei milijonas vartotojų. Žmonės paliko beveik 90 000 komentarų. Krito ir restorano įvertinimas „Google Maps“ platformoje. Ukrainiečiai paliko daug piktų komentarų, todėl savininkas nusprendė asmeniškai išspręsti konfliktą susisiekdamas su Olesia.

 

 

Restorano vadovybė stojo į ukrainiečių pusę, atsiprašė ir atleido ukrainofobišką padavėją.

„CottonClub Brandys vadovybės vardu pranešame, kad nepritariame mūsų darbuotojų politinėms pažiūroms ir nuo jų atsiribojame. Po mūsų restorane įvykusio incidento įmonės vadovybė nusprendė atleisti jo iniciatorių, taigi, jis nebėra mūsų darbuotojas. Taip pat nepritariame žmogaus teisių ir laisvių pažeidimams, vykdomiems Ukrainoje“, – sakoma restorano feisbuko paskyroje paskelbtoje žinutėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(164)
(6)
(158)

Komentarai ()