Bus smūgis. SBU iš belaisvio sužinojo slaptą „Wagner“ planą Baltarusijoje  (1)

Putinas ir „vagneriečiai“ rengia provokaciją „po netikra vėliava“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-06 Bus smūgis. SBU iš belaisvio sužinojo slaptą „Wagner“ planą Baltarusijoje  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija, dalyvaujant „Wagner“, rengia provokaciją, kuria siekiama įtraukti Baltarusiją į karą prieš Ukrainą, teigia Ukrainos saugumo tarnyba. Taikinys – Mazyriaus naftos perdirbimo gamykla (NPG).

Tokį įspėjimą paskelbė Ukrainos saugumo tarnyba (SBU).

Apie provokacijos rengimą Ukrainos saugumo tarnybos sužinojo iš kelių šaltinių, įskaitant Pietų fronte į nelaisvę paimtą Rusijos kariškį. 

Kyjivo teigimu, „ukrainiečių diversantais“ apsimetę „vagneriečiai“ ketina pulti naftos perdirbimo gamyklą. Šios operacijos tikslas – įtraukti Baltarusijos kariuomenę tiesiogiai į karą prieš Ukrainą.

Pranešama, kad šioje provokacijoje turėjo dalyvauti ir suimtas okupantas. Tačiau jam nepavyko patekti į Baltarusijos teritoriją.

„Neseniai jis gavo įsakymą persidislokuoti į Baltarusiją kaip „Wagner“ kovotojas. Jau tarnybos vietos keitimo etape kariškis gavo informaciją apie „specialiąją misiją“ Mozyriaus naftos perdirbimo gamykloje“, - teigia Ukrainos saugumo tarnyba.

 

Kibernetinės erdvės specialistai belaisvio telefone rado informacijos apie operaciją, taip pat strateginio objekto nuotraukų.

„Ukrainos saugumo tarnyba įspėja Baltarusijos kariuomenę nedalyvauti plataus masto kare prieš Ukrainą. Kiekvienas užpuolikas, kirtęs mūsų valstybės sieną, bus sunaikintas“, - perspėjo Ukrainos saugumo tarnyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(12)
(179)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: