Putino kerštas! Atakavo Vyriausybės kvartalą Kyjive. Ką padarė „Patriot“  ()

Po gegužę įvykusios bepiločio lėktuvo atakos Kremliuje, tarptautinių analitikų teigimu, Putinas norėjo keršto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija į Vyriausybės kvartalą Kyjive paleido kelias „Kinžal“ raketas, tačiau jas numušė Ukrainos oro gynybos sistemos. Ypač pasitarnavo „Patriot“.

Rusai dar gegužės 4 dieną raketomis norėjo atakuoti Kyjivo politinį centrą, Vakarų žurnalistams pranešė Kyjivo oro gynybos pareigūnas, panorėjęs likti anonimu, nes jo artimieji yra laikinai užimtoje teritorijoje.

Viskas prasidėjo dar gegužės 3-iosios naktį, kai nežinomi dronai užpuolė vieno Kremliaus bokšto stogą. Jau kitą dieną Putinas įsakė paleisti raketas būtent į Kyjivo Vyriausybės kvartalą.

„Kai paleidžiama balistinė raketa, kompiuteris iš karto ją užregistruoja ir apibrėžia sritį, kur ji turėtų pataikyti... Taikinį apskaičiavo pagal trajektoriją. Sistema nubrėžė apskritimą su centru virš Maidano – nukreipta tiksliai į Vyriausybės kvartalą“, – anoniminį kariškį cituoja „The Times“.

 

Tai, kad Putinas nori keršyti, nėra staigmena. Rusijos politikai žada kerštą po kiekvienos sėkmingos Ukrainos atakos. Tačiau tai, kad „Patriot“ gina nuo „Kinžal“, pačioje Rusijoje sukėlė skandalą, tyrimus ir, tikriausiai ne vieną atleidimą.

(64)
(1)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: