Pirmas kartas per karą. Ukraina ypatingu būdu likvidavo T-55 (Foto)  (1)

Bokštelio „grotelės“ išgelbėjo rusų tanką nuo RPG-7 šūvio. Nepaisant to, tankas vis tiek buvo pamestas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete buvo paskelbta nuotrauka, kurioje užfiksuotas pamuštas Rusijos ginkluotųjų pajėgų tankas T-55 su „šašlykine“ ant bokštelio. Tai pranešė „Defense Express“.

Rusijos Federacijoje vis daugiau tankų su „grotelėmis“ virš bokštelio. Jas gavo ir senasis tankas T-55, kad sustiprintų apsaugą nuo dronų padarytos žalos.

Nuotraukoje matosi, kad „šašlykinėje“ įstrigo RPG-7 sviedinys. Tai gali reikšti, kad iškilo problemų paverčiant sviedinį taip, kad jį būtų galima numesti iš kvadkopterio. Ir sviedinys nesuveikė. Tačiau pažymima, kad tankas vis tiek prarado greitį.

Tuo pačiu metu šis T-55 yra pirmasis tankas, prarastas mūšio metu. „Oryx“ sąraše yra T-55 , bet tai buvo „kamikadzės tankas“ su sprogmenimis. Jis buvo sunaikintas 2023 metų vasaros pradžioje.

 

Taip pat iš nuotraukos tampa aišku, kad Rusija niekaip nepradėjo modernizuoti T-55. Jis buvo atkurtas tik tam, kad galėtų atlikti užduotis. Net dinaminė apsauga „Kontakt-1“ nebuvo įdiegta. Iš papildomos apsaugos ant bokštelio yra tik „šašlykinė“. Kol kas Rusijos tanko pralaimėjimo vieta ir aplinkybės lieka nežinomos.

Karališkojo gynybos studijų instituto analitikai pažymėjo, kad Rusijos Federacija T-62 ir T-55 naudoja kaip improvizuotus savaeigius pabūklus netiesioginiams smūgiams. Arba pėstininkų ugnies paramai. Dėl savo 100 mm kalibro jie yra efektyvesni nei klasikinės pėstininkų kovos mašinos, tačiau jų negalima palyginti su artilerija. Pabūklo negalima pakelti, kaip ant savaeigių ginklų ar haubicų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai (1)