[ŽT] Tamsi ir paini istorija. Kas iš tikrųjų stovi už masinių karinių komisariatų padegimų Rusijoje?  ()

Rusijoje prasidėjo smagumai – keliuose miestuose užsidegė kariniai komisariatai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-07 [ŽT] Tamsi ir paini istorija. Kas iš tikrųjų stovi už masinių karinių komisariatų padegimų Rusijoje?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos ir „The Insider“ žurnalistas Timūras Olevskis pabrėžė, kad šioje istorijoje svarbus rezultatas. Įdomu, kad karinius komisariatus dažniausiai padega pagyvenę, o ne šaukiamo amžiaus žmonės.

Vyresnio amžiaus žmonės savo veiksmus aiškino tuo, kad iš jų buvo paimti pinigai ir kažkas žadėjo juos grąžinti už padegimą. Kiti pasakojo, kad jiems skambino FSB pareigūnai ir prašė padėti eksperimente – sudeginti karinės registracijos ir įdarbinimo biurą. Olevskis teigia, kad tokio „eksperimento“ tikslas - Ukrainai padedančių žmonių išaiškinimas.

„Už šito gali stovėti FSB, Vyriausioji žvalgybos valdyba, gali būti informacinė-psichologinė operacija - bet kas. Pagrindinis klausimas, koks to rezultatas. FSB gali pademonstruoti kaip Ukraina kenkia Rusijai ir kiek karių registracijos bei šaukimo biurų jie „apsaugojo“ – sakė Olevskis.

 

Jis pridūrė, kad jau užfiksuotas vienas savižudybės atvejis. Leningrado srityje pagyvenęs, sužinojęs, kad jam iškelta baudžiamoji byla, atėmė sau gyvybę.

Padegimų Rusijoje padaugėjo po to, kai Putinas sutiko su Gynybos ministerijos pasiūlymu pakelti viršutinę šaukiamo amžiaus ribą. Be to, Rusijoje vis dažniau kalbama apie Ukrainoje patiriamus nuostolius, todėl gyventojai nujaučia, kad artėja nauja mobilizacija.

(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: