Netikėta žinia. Zelenskis skelbia ultimatumą Rusijai  ()

„Todėl Ukraina neabejotinai reaguos į bet kokį puolimą prieš mūsų civilius gyventojus.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-09 Netikėta žinia. Zelenskis skelbia ultimatumą Rusijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija surengė Juodosios jūros blokadą, kurią lydi nuolatiniai Ukrainos teritorijos apšaudymai. Jei smūgiai tęsis, Rusijos Federacija gali likti be laivų iki karo pabaigos.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis tokį pareiškimą padarė interviu Lotynų Amerikos žiniasklaidai, rašo Agrentinos leidimas „La Nacion“. Anot jo, Ukraina turi įrodinėti, kad turi teisę importuoti ir eksportuoti produkciją per savo teritorinius vandenis.

Jei bus blokada, Ukraina turi rasti būdą, kaip nutraukti mūsų vandenų blokadą. Jei Rusijos Federacija ir toliau dominuos Juodojoje jūroje ir blokuos ją raketų smūgiais, Ukraina darys tai, kas yra sąžininga mūsų pajėgumų gynyba. Jei jie ir toliau šaudys, mes turime mažai ginklų, bet jei jie ir toliau šaudys, jie gali likti be laivų iki karo pabaigos“, – pabrėžė Zelenskis.

Prezidentas pažymėjo, kad Rusija nėra pajėgi laimėti, todėl ginklu ir smurtu bando Ukrainą pastatyti į beviltišką padėtį.

 

„Todėl Ukraina neabejotinai reaguos į bet kokį puolimą prieš mūsų civilius gyventojus, mūsų grūdų brokerius. Norime parodyti, kad ne rusai turi daryti įtaką visiems. Kai Argentinos žurnalistas kalbėjo apie kolonizaciją, tai irgi yra kolonizavimo politika. Juodoji jūra, Azovo jūra. Šių politinių metodų pagalba jie nori dominuoti kaip kolonizatoriai. Kodėl jie turėtų nuspręsti, ką mes galime gaminti ir eksportuoti? Ir jie taip pat sprendžia už jus, nesuteikdami jums galimybės apsispręsti. Kodėl jie sprendžia? Neaišku“, – reziumavo šalies vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(285)
(19)
(266)

Komentarai ()

Susijusios žymos: