Ukrainiečiams pavyko persikelti per Dnieprą. ISW skelbia, kas nutiko  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos surengė ribotą reidą per Dniepro upę. Jie persikėlė į kairįjį Chersono srities krantą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-09 Ukrainiečiams pavyko persikelti per Dnieprą. ISW skelbia, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemalonus siurprizas okupantams. Ukrainiečiams pavyko persikelti per Dnieprą. Nors vis dar neaišku, ar Ukrainos pajėgos šiame krante įsitvirtino.

Tai pranešė JAV karo studijų institutas.

Keletas Rusijos karo korespondentų rugpjūčio 8 dieną pranešė, kad Ukrainos pajėgos septyniomis valtimis, kurių kiekvienoje buvo po šešis ar septynis žmones, išsilaipino kairiajame Dniepro krante, prasiveržė pro Rusijos gynybą ir pajudėjo 800 metrų.

Rusijos karo korespondentai pažymėjo, kad Rusijos vadovybė neseniai perdislokavo „paruoštą grupę“ į Zaporižios sritį ir pakeitė juos mobilizuotais nenustatyto dalinio kovotojais, taip susilpnindama Rusijos gynybą rajone.

Vadinamasis Chersono srities okupacinis vadas Vladimiras Saldo patvirtino informaciją apie ukrainiečių desantą ir pareiškė, kad Rusijos artilerijos ugnis sunaikino ukrainiečių valtis, o kairiajame krante esą Ukrainos kariuomenės nebuvo.

Tačiau žymiausi Rusijos karo korespondentai tvirtina, kad Ukrainos pajėgos sugebėjo išsilaipinti kairiajame krante prieš įtraukdamos Rusijos pajėgas į šaulių ginklų kovą, o Saldo tikriausiai tyčia bandė paneigti teiginius apie Ukrainos buvimą rajone, siekdamas išvengti panikos ir taip gležnoje Rusijos informacinėje erdvėje, teigia analitikai.

 

FIRMS duomenys per pastarąsias 24 valandas šioje vietovėje, atrodo, patvirtina, kad ten vyko nemenki susirėmimai, tikriausiai prieš ar po artilerijos ugnies.

Iki dienos pabaigos, rugpjūčio 8 d., daugelis Rusijos šaltinių atnaujino savo pareiškimus, pranešdami, kad Rusijos armija išlaikė vietovės kontrolę, stumdama Ukrainos pajėgas atgal į pakrantę, pažymėjo ISW.

Analitikai pabrėžė, kad dar nepastebėjo vaizdinių įrodymų apie reikšmingą Ukrainos kariuomenės buvimą ar Ukrainos įrangos dislokavimą šioje vietovėje, o dabartinis Rusijos ryšių modelis labiau atitinka ribotą upės reidą nei platesnę Ukrainos operaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: