„Veltui išleidome šimtus milijonų dolerių, būtinas branduolinis smūgis!“ (Foto)  ()

Teigiama, kad okupantai atakuodami Starokostiantinovo aerodromą bandė nusitaikyti į lėktuvų Su-24M, galinčių paleisti raketas „Storm Shadow“ ir SCALP, stovėjimo aikštelę, tačiau veltui išleido milijonus dolerių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-09 „Veltui išleidome šimtus milijonų dolerių, būtinas branduolinis smūgis!“ (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 5 d. įvykęs plataus masto Rusijos karių oro smūgis pasirodė esąs neefektyvus ir beprasmis, o sunaikinimui prireikė „kilotoninių oro bombų arba branduolinio užtaiso“. Tokias išvadas padarė Rusijos „Telegram“ kanalai, ypač „Voenny osvedimittel“.

Užpuolikai paskelbė tariamą Starokostiantinivo aerodromo nuotrauką. Apie 70 dronų galėjo atakuoti aerodromą. Taip pat okupantai iš keliolikos Tu-95 paleido daugiau nei tris salves, bet tai jiems nedavė jokių rezultatų.

Jų vertinimu, tokio smūgio kaina siekia šimtus milijonų dolerių. Kaip informuoja „Moscow Times“, įsibrovėliai tarsi bandė pataikyti į du taikinius: į neaiškios paskirties angarą, kuris stovėjo atskirai, ir į lėktuvo Su-24M stovėjimo aikštelę.

Anot žurnalistų, Rusijos okupantų tikslas buvo visiškai kitoks, nes jie norėjo atakuoti dešimtis Ukrainos lėktuvų Su-24M, kurie gali smogti tolimojo nuotolio raketomis „Storm Shadow“ ir SCALP.

 

Propagandistai pripažino itin mažą smūgių poveikį. Įtariama, kad angare ir orlaivių stovėjimo aikštelėje buvo sunaikinta kuro saugyklos aikštelė, o „smūgio žala yra riboto pobūdžio“, taigi, jų nuomone, „kilotoninė aviacinė bomba ar branduolins užtaisas“ būtų geriau suveikęs.

Okupantai skundėsi, kad toks puolimas neturėjo jokios įtakos ginkluotųjų pajėgų smogimui, nes kitą dieną Ukrainos kariai tolimojo nuotolio raketomis atakavo Čonharo ir Heničeskio tiltus Kryme, sustabdžiusias transporto išvažiavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: