„Atsakymas į Vakarų agresiją“. Šoigu stiprina vakarines Rusijos Federacijos sienas  ()

Anot analitikų, Rusijos gynybos ministras surengė susitikimą su savo pavaldiniais, kuriame bandė pagrįsti dviejų karinių apygardų atkūrimą ir lėšų joms skyrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gynybos ministras Sergejus Šoigu paskelbė apie Rusijos armijos stiprinimą, kurį esą siejo su NATO keliama grėsme. Tai teigiama Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje rugpjūčio 9 d.

Anot analitikų, Rusijos ministras bandė teisintis tuo, kodėl buvo atkurtos Maskvos ir Leningrado karinės apygardos.

To priežastis esą buvo pasipriešinimas vadinamajai Vakarų agresijai. Anot jo, NATO šalių parama Ukrainai yra egzistencinė grėsmė Rusijos Federacijai ir jos gyventojams. Bent jau taip turėtų galvoti žmonės. Nes rajonų atkūrimas reikalauja daug išteklių ir laiko.

Verta paminėti, kad dieną anksčiau Šoigu surengė Gynybos ministerijos kolegijos posėdį, kuriame buvo priimtas sprendimas grąžinti tuos rajonus, kurie Rusijos Federacijoje egzistavo iki 2010 m. Susitikimo metu jis nuolat komentavo, kaip Vakarai palaiko Ukrainą ir kodėl Aljansas neva plečiasi. Visa tai, anot Rusijos ministro, kelia pavojų tolesniam eskalavimui ir destabilizuoja situaciją.

 

Šiuo atžvilgiu Kremlius nusprendė sustiprinti pajėgų grupavimą prie savo vakarinių sienų, kad „kaimynams“ pateiktų atsakymą į galimas grėsmes.

„Šoigu mano, kad šių karinių apygardų atkūrimas yra būtinas atsakas į tariamą Vakarų agresiją prieš Rusiją, tik tam, kad pateisintų tam reikalingų išteklių, laiko ir institucinių pajėgumų išlaidas“, – apibendrino ISW analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()