D. Britanijos psichologas: kompiuteris pavojingas vaikams iki 9 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

piguslazeriai 2010-06-16 19:51
Visak reikia daryti su saiku
LiberalusToris 2010-06-16 19:54
Pritariu šiam dėdei. Iš vis, jau tampa manija tie kompiuteriai ir internetas. Gal sakau profilaktiškai tėvai turėtų mėnesiukui kokiam atjungti iš viso PC, kad nekiltų pagunda vaikams per ne lyg daug užsibūti.
vc. 2010-06-16 20:09
Mano nuomone, kompiuteriu butu galima naudotis arba vaikui nuejus gult, arba atskirame darbo kambaryje, kad vaikas suprastu, kad kompiuteris - ne zhaisliukas, bet darbo yrankis. Dilema su kompiuteriu namuose butu lyg ir ishspresta. Lieka kita problemos puse - bendraamzhiai, kuriu tevai to nesuvokia ir leidzhia savo atzhaloms neribotai naudotis kompiuteriu... Vaikas, nesinaudojantis kompiuteriu, bus automatishkai atstumtas nuo bandos ir tai pastumetu vaiko demesi kompiuteriui ir kitoms naujosioms technologijoms. Iskaitant ir kompiuterinius zhaidimus, kurie, mano manymu, yra ne ka geresni nei svaigalai(cigaretes ar alkoholiniai gerymai). Kaip jau piguslazeriai sake, viska reikia daryti/vartoti su saiku (y)
qzar 2010-06-16 21:05
Reiketu su vaiku tiesiog pasneketi rimtai del kompiuterio ir jo zalos o jai neiseina tiesiog uzdeti passworda ant pc ir duoti laika waikui prie pc sawo nuoziura arba jai nenori kad jis taptu kad noliferiu tai surasti jam kita weikla susijusa tarkim su sportu labai tiktu
ligonis 2010-06-16 21:55
"Sigmanas į tai atsako, jog vaikus taip pat gali dominti alkoholis, ginklai ir pornografija, „tačiau tai nereiškia, kad mes turime suteikti jiems galimybę naudotis šiais dalykais“." kalbant apie ekstriamalumus... nuo auklejimo priklauso. as visiskai nesutinku su tuo dede. jei zadi leist prie kompiuterio vaika - pasirupink. gi ir valgyt kai mokini nepadedi kepsnio su visais priedais ant stalo + peilis, sakute ir nesakai "nori valgyt - eik, valgyk". jei turi zmogus iranki kuris jam gyvenima lengvina - jis turi sugebet juo naudotis. o dabar vaikai 13m nesugeba isijungt kompiuterio(nors visa gyvenima namie jis buvo).
bahuriux 2010-06-16 22:43
Suinstaliavau ubuntu pabandymui, atejo dukra isijunge kompa, by default uzsikrove ubuntu, ji mate pirma karta linux OS, bet visiskai jokio streso jai tas nesukele isijunge FF narsykle ir prisilogino prie savo zaidimo nete, jai 10 metu, kompais naudojasi nuo 2,5m. Mokosi geriausiai klaseje, nezinau nepastebejau jokiu trukumu, kad ji moka pasinaudoti betkokia kompiuterine technika ir siuolaikiskai bendrauti su draugais interneto pagalba.
vc. 2010-06-16 23:00
Pilnai tavim tikiu. Tachiau nepaminejai vieno dalyko. Kaip ji bendrauja su bendraamzhiais? Kiek laiko praleidzhia prie kompo ir kiek su draugais? Manau papildoma veikla - burelis - turetu gelbet tokiose situacijose(nebutinai tavojoje). Pats ejau i shokiu bureli 8 metus, tai net neisivaizduoju, koks dabar buchiau, jei ne burelis, nes pazhaisti prie kompo labai megstu
bahuriux 2010-06-16 23:28
Nepaminejau, kad lanko papildomai ir bureli, kadangi susitvarko su mokslais kompas mazai, kada ribojamas, tai beveik visa neilga laisvalaiki ir praleidzia prie kompo, kartais su draugem bendaruja ir gyvai, netik per kompa. Mano seimoj yra siokia tokia padidinta veiksmu, pasirinkimu ir uzsiemimu laisve, zinoma proto ribose, bet yra ir atsakomybe, taip as "aukleju" (tikslaiu to nedarau, tai vyksta savaime) savarankiska, protinga, kuribinga ir atsakinga asmenybe.
geziokas 2010-06-16 23:40
Mano sesei tuoj bus devyni metai, galima sakyt, su kompu užaugo. Juo naudojasi banguotai, buvo atvejų, kai savaitę nežaisdavo, tačiau kai užsimano, tai užsimano. Dažniausiai žaidžia vieną žaidimą, nemėgsta pralošt, tai aš su broliu tyčia laimim prieš ją, kad paerzint, atseit, pergalę reikia pelnyt. Mes su broliu sesei duodam suprast, kad ji naudosis kompu mažiau nei mes, tačiau visiškai uždraust nėra galimybių, kadangi gyvenam vienkemy is visiškai nėra bendraamžių. Kai geri orai, tai išeina į lauką pažaist, bet kai oras niūrus, nėr ką veikt. Tai tapo tarsi pramoga, žaislas.
immortallt 2010-06-17 00:37
Bureliu nekesdavau, nes ten nieko idomaus nerasdavau. Eidavau i baseina, laiko prie kompo daug praleisdavau (nors tevai ribodavo). Ir nieko tas kompas man nepadare. Lyginti su alkoholiu ir narkotikais gal neverta... Aisku jei vaikelis galvos neturi ir pats nemasto, tai zala yra, paskui cs eina i mokykla losti.
skacukas 2010-06-17 22:36
Pritariu, kad vaikai iki 9 ar 10 metu neturetu buti integruojami i "siuolaikine" visuomene. Tikrai vaikams nereikia jokiu programu, kad iki 3 metu moketu naudotis klaviatura ir pele - tai yra visiskas absurdas. Turiu draugu jaunimo tarpe, kuriems isvaziuoti vasara pastovyklauti prie ezero yra baisi problema - tai oras blogas, tai nera ka veikti, tai duso truksta ir tt. Akivaizdziai truksta fantazijos, susidomejimo, kurybingumo. Viska atima "siuolaikinis" gyvenimas, su net per daug patogumu, kai viskas tau pateikta ant lekstutes.
vc. 2010-06-17 22:51
Tai taip, taip. Kuo daugiau lepinsi, tuo labiau ir lepinsis vaikas. Zhinoma, viskam yra ribos. Turiu pavyzdi - norvegas. Gyvenimo lygis aukshtas, gyventi gerai, sakysi, nieko netruksta. Tachiau vistiek sugeba atrast problemu tokiuose dalykuose, kur ju papraschiausiai nera. Tiek megsta skustis viskuo, kad pz... Ir vel gi, viskam yra ribos. Nesiskusi, tai tau pachiam ant galvos apshiks
Karvė 2010-06-18 03:29
Labai "įdomu", ką ponas psichologas mano. Mano-nemano - tegul padaro eksperimentus ir kalba, nes manyt galima be ką. Aš, pvz, manau, kad tėvai daro didelę klaidą galvodami, kad kas vaikui geriausia buvo jų laikais, geriausia yra ir dabar. Pasaulis smarkiai keičiasi, o su tokiu požiūriu gali pasiekti, kad vaikas turės problemų tam pasaulyje gyventi. Viską reikia daryti apgalvotai.
Nerkashis 2010-06-19 17:47
Pritariu Bahuriux. Mano dukrai 6m. Su kompu moka naudotis nuo 3-4metų. Viskas priklauso nuo tėvų. Dukra kol kas apsiriboja multikų žiūrėjimu, skypinimu ar kokio grajaus pažaidimu. Jei per ilgai užsibūna, varau į lauką ar kartu ką paveikiam. Jei tėvai sakys griežtai ne! Be jokių argumentų, tai neduos jokios naudos. Uždraustas vaisius visada saldesnis. Taip kad viskas priklauso nuo mūsų - tėvų.