„Bus išgelbėta tūkstančiai mūsų karių gyvybių.“ Reznikovas parodė, ką atsiuntė Kanada (Video)  ()

Kiek transporto priemonių buvo perduota kariuomenei, gynybos ministras nepatikslino, tačiau šių metų pradžioje Kanados gynybos departamentas pažadėjo Ukrainai pristatyti 200 vienetų technikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pademonstravo šarvuočius „Senator“, kuriuos Kanada suteikė Ukrainai kaip dalį karinės paramos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Rugpjūčio 9 dieną Reznikovas savo „Twitter“ paskyroje pasidalijo pirmaisiais įspūdžiais apie šią techniką.

„Sveiki atvykę į Ukrainą, senatoriai iš Rošelio! Šios šarvuotos mašinos padeda apsaugoti mūsų karius kovinių misijų metu. Jie išgelbės tūkstančius mūsų karių gyvybių. Galų gale, galime laimėti šį karą“, – rašė Reznikovas.

Ministras padėkojo Kanados vyriausybei, gynybos ministrei Anitai Anand, ekstremalių situacijų ministrui Billui Blairui ir visiems kanadiečiams už suteiktą pagalbą.

 

Tikslaus iš Kanados pervežtų automobilių skaičiaus Reznikovas nenurodė. Tačiau sausio mėnesį Kanados gynybos ministrė Anita Anand pažadėjo ginkluotosioms pajėgoms pristatyti 200 tokių šarvuočių.

Kas žinoma apie „Senator“ šarvuočius

Šarvuotas automobilis „Senator“, gaminamas Rošelio gamykloje nuo 2019 m., yra paremtas „Ford F-550“ važiuokle. Jo šarvuotas korpusas ir apsaugotas stiklas gali atlaikyti šūvius iš 50BMG kalibro (12,7x99 mm) šaunamojo ginklo. Be to, šarvai gali atlaikyti granatų ir minų smūgį. Ant „Senator“ stogo galima sumontuoti įvairius kovinius modulius su 7,62 mm ir 12,7 mm kulkosvaidžiais, taip pat 40 mm automatinį granatsvaidį.

 

Šiose mašinose taip pat sumontuota apsaugos nuo masinio naikinimo ginklų sistema, galinti filtruoti chemines, biologines ir radioaktyvias medžiagas, užtikrinant švarų orą sandariame salone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()