Košmaras už Dniepro. Viską šluoja „RM-70 Vampire“. Pirmieji video po OPSEC  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos apšaudė Rusijos armijos „RM-70 Vampire“ salvėmis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-10 Košmaras už Dniepro. Viską šluoja „RM-70 Vampire“. Pirmieji video po OPSEC  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip daugkartinis raketų paleidimo įrenginys „RM-70 Vampire“ smogia į Rusijos armijos pozicijas netoli kazokų stovyklų kairiajame Dniepro krante Chersono srityje. Pirmieji pranešimai apie Ukrainos kariuomenės proveržį pradėjo rodytis iš Rusijos pusės: okupantai teigė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pralaužė pirmąją rusų gynybos liniją, sumušė mobilizuotus dalinius ir užėmė šiaurinę kazokų stovyklų dalį.

Tuo pat metu desantą lydėjo ukrainiečių raketinė artilerija, kuri galinga salve apšaudė rusų pozicijas. Vaizdo įrašo fragmentą paskelbė „Ukraina 365“ „Telegram“ kanalas.

Karo ekspertai pažymi, kad netrukus internete pasirodys naujų vaizdo įrašų, kurių Ukrainos pusė neskelbia dėl OPSEC. Tokie vaizdo įrašai paprastai internete pasirodo vėluodami 36-48 valandas.

 

Operatyvinis saugumas (OPSEC) – tai procesas, kurio metu nustatoma kritinė informacija, siekiant išanalizuoti, ar priešiška žvalgyba gali interpretuoti informaciją kaip sau naudingą, ir tada įgyvendinamos priemonės, kuriomis pašalinamos pažeidžiamosios vietos ir sumažinama rizika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(4)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: