„Tai bus amžinas karas.“ Putinas traukia Rusiją į milžinišką karą, daug didesnį nei su Ukraina  (2)

NYT analizuoja, kuo baigsis bandymai įtraukti Rusiją į amžiną karą su Vakarais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje tebesitęsiantis karas Maskvoje beveik nejaučiamas. Jo poveikis labiausiai paveikia skurdžiausius šalies agresorės regionus. Ir diktatoriaus, ir jo šalies likimas priklausys nuo to, kiek ilgai V. Putinui pavyks nuslėpti Rusijos kariuomenės patiriamų nuostolių skaičių, teigia „The New York Times“.

Leidinys rašo, kad Vladimiras Putinas nori įtraukti rusus į „civilizacinį konfliktą su Vakarais“, daug didesnį nei karas Ukrainoje, ir užduoda retorinį klausimą, „ar jie seks paskui jį“.

Jei Šaltojo karo metais Vakarai buvo vaizduojami kaip košmariški negailestingo kapitalizmo namai, tai dabar, Rusijos nuomone, jie yra lyties keitimo, besaikio „drag queens“, barbariškų diskusijų apie lytį ir LGBTQ susižavėjimo namai.

Tuo tarpu Rusijoje žmonės ir toliau eina į „Pergalės dienos“ paradus. Pastebėta, kad Kremlius tikriausiai bijojo, jog šiemet kas nors žygiuos su per karą Ukrainoje žuvusio sūnaus portretu, todėl ten ir toliau diegiamos sovietinės vertybės.

Po 23 metų prie Rusijos vairo V. Putinas vis dar tvirtai laiko valdžią, nes kovos pietų ir rytų Ukrainoje intensyvėja. Putinas visada naudojosi karu – Čečėnijoje, Gruzijoje ir Ukrainoje –, kad suvienytų rusus banaliais nacionalizmo mitais ir priverstų juos padaryti išvadą, kad jo vis labiau represinis valdymas yra toks svarbus, kad turėtų būti amžinas, rašoma straipsnyje.

 

Autorius pažymi, kad jo šaltiniai teigia, jog V. Putinas vis dar turi išteklių kariauti.

„Labiausiai tikėtina, kad režimas išliks, o Rusija lėtai mirs. Ji atsiliks nuo kitų šalių, o kad šis režimas būtų stabilus, didės represijų lygis“, - teigiama „The New York Times“ straipsnyje

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(10)
(63)

Komentarai (2)