Ant ukrainietiškų M113 šarvuočių pastebėtas paslaptingas modulis. Kas tai yra (Video)  ()

Kariškiai teigia, kad ginklų stotyje yra balistinis kompiuteris, galintis automatiškai sekti ir nukreipti oro taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ivano Bohuno vardu pavadinta 1-oji atskiroji specialiosios paskirties brigada yra ginkluota šarvuotu transporteriu M113, kuriame sumontuotas turkiškas kovinis modulis. Apie tai feisbuke pranešė brigados spaudos tarnyba.

Leidinys praneša, kad naujausios Turkijoje pagamintos oro gynybos sistemos padeda ukrainiečiams Lymano kryptimi. Priešlėktuvinio ginklo įgula kalbėjo apie praktinį kovinės transporto priemonės, paremtos amerikiečių šarvuočiu M113, panaudojimą.

Stebėtojai mano, kad kariškiai parodė „Aselsan“ pagamintą kovinį modulį „SARP Dual“. Kovotojai teigia, kad jie sukurti remiantis 12,7 mm „Utes“ ir PKM 7,62 mm kulkosvaidžiais. Pirmasis kulkosvaidis yra pagrindinis ginklas, o PKM labiau skirtas apsaugoti pačią įgulą, teigia kariškiai.

 

„Sistema automatiškai „užrakina“ taikinį ir tada instaliacija jį seka savaime. Viską apskaičiuoja. Balistiką jau skaičiuoja kompiuteris, tik nuspaudžiame nuleistuką. Bet kuo mažesnis taikinys, tuo sunkiau jį numušti, nes jis turi savo parametrus. Tai turkiška instaliacija. Pas turkus ta pati instaliacija naudojama pasienyje“, – sako įgulos vadas.

 

Be to, prireikus kovinis modulis gali šaudyti rankiniu režimu. Kariškiai taip pat pažymi, kad mašiną jie jau naudojo kovose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()