Padarė stebuklus. Skelbiama kokių galimybių Ukrainai suteikė naujas mirtinas ginklas  ()

Ukrainos gynėjai teigė, kad kasetinės amunicijos panaudojimas kartu su nauja taktika leido kai kuriose vietose veržtis arti pagrindinių Rusijos ginkluotųjų pajėgų gynybos linijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV tiekiamos kasetinės amunicijos naudojimas karo veiksmų metu suteikė naują postūmį Ukrainos kontrpuolimui po kelias savaites trukusios nedidelės pažangos. Gynybos pajėgų kovotojai teigia, kad šių ginklų pagalba jie įveikia Rusijos pėstininkų, mašinų grupių ir kitų taikinių koncentraciją, atverdami kelią veržimuisi į priekį. Apie tai rašo „The Wall Street Journal“.

Ukrainos pajėgų kontrpuolimą apsunkina dideli minų laukai ir Rusijos oro persvara, neleidžianti masiniams bandymams panaudoti Vakarų tiekiamus tankus ir šarvuočius prasiveržti per Rusijos gynybos linijas.

Ir nors vien kasetiniai šaudmenys nepajėgs pakeisti jėgų pusiausvyros mūšio lauke Ukrainos naudai, kovotojai teigia, kad padėjo jiems atremti Rusijos pozicijas, kurias jie vargiai galėjo pasiekti. Tuo pačiu metu ši amunicija buvo naudojama kartu su taktikos pakeitimu, o tai leido Ukrainos kovotojams kai kuriose vietose išsiveržti į priekį arti pagrindinių Rusijos ginkluotųjų pajėgų gynybos linijų.

Amunicijos efektyvumas buvo pademonstruotas pastarųjų mūšių metu netoli Robotino Zaporižios srityje. Rusijos pajėgos spaudė Ukrainos būrį, kol Ukrainos artilerija uždengė juos kasetine amunicija, sukeldama daug priešo aukų ir priversdama juos trauktis.

Tuo pačiu metu priešas jau prisitaiko prie jų panaudojimo, kurdamas gilesnes apkasus ir perskirstydamas savo pozicijas.

„Kasetinės bombos yra geras dalykas. Jos efektyvios. Tačiau rusai įsigilino ir greitai mokosi“, – sakė žvalgų kuopos vadas kapitonas Anatolijus Charčenka.

 

Leidinio autoriai citavo ekspertų nuomonę, kurie pažymėjo, kad Ukrainos kariai kol kas nebando prasiveržti pro pagrindines Rusijos ginkluotųjų pajėgų gynybos linijas. Jų nuomone, šiems barjerams įveikti Gynybos pajėgoms greičiausiai prireiks tankų „Leopard 2“ ir kitų vakarietiškų šarvuočių.

Bet kad to neprarastų technikos minų laukuose, Ukrainos kovotojai pakeitė taktiką – dabar pėstininkai, sustiprinti atsargomis iš kitų dalinių, žygį per minų laukus veda pėsčiomis. Pasak kariškių, kartu su strateginiais pokyčiais Ukrainos pajėgos dabar tiki, kad turi galimybę prasibrauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()