Tūkstančiai tankų ir šarvuočių. Šluojamas didžiausias sovietinis ginklų sandėlis  ()

Rusija nuo karo pradžios beveik perpus ištuštino didžiausią sovietinės technikos sandėlį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai savo kare prieš Ukrainą aktyviai naudoja anksčiau užkonservuotą įrangą. Kremlius visomis išgalėmis stengiasi sustabdyti Ukrainos puolimą, praneša „The Moscow Times“.

Rusai iš „Vagžanovo“ bazės Buriatijoje išvežė apie 40 proc. užkonservuotos karinės įrangos. Joje buvo dislokuota daugiausia sovietinių tankų ir šarvuočių – „Vagžanovas“ užima apie 13 kvadratinių kilometrų teritoriją. Tai gerokai daugiau nei dviejų dešimčių kitų bazių plotas.

Remiantis skaičiavimais iš palydovinių nuotraukų, 2021 m. „Vagžanovo“ bazėje buvo 3840 vienetų technikos. Po visiškos invazijos šis skaičius sumažėjo – 2022 m. lapkričio mėn. ten jau buvo 2500 šarvuočių. 2023 m. gegužę bazėje jau buvo matyti 2270 technikos vienetų.

 

Kitaip tariant, Rusija iš „Vagžanovo“ bazės išvežė 1570 tankų ir šarvuočių, arba 40,8 proc. visos įrangos. Apie 32 proc. buvo iškonservuota po to, kai 2022 m. pabaigoje Rusija paskelbė mobilizaciją.

Pagal Rusijos gynybos ministerijos nurodymus, įranga, kurios nebereikia gailėti, saugoma po atviru dangumi. Būtent tokie tankai ir šarvuočiai buvo laikomi „Vagžanovo“ bazėje. Palydovinės nuotraukos rodo, kad pusė visos įrangos buvo be bokštelių arba su kitais pastebimais pažeidimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(7)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: