„Atsižvelgiant į dešimtmečio vėlavimą.“ Skelbiama kada rusai suremontuos atakuotą desanto laivą  ()

Rusų desanto laivas „Olenegorskyj Gorniak“ buvo atakuotas rugpjūčio 4-osios naktį. Jis buvo stipriai apgadintas ir kurį laiką stovėjo paramstytas kitų laivų. Dabar jis plaukiojančiame doke, ruošiamas remontui. Bet kada jis grįš į tarnybą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai turi mažai šansų sugrąžinti „Olenegorskyj Gorniak“ į kovines pareigas. Jo mašinų skyriuje po rugpjūčio 4-osios atakos liko didelė skylė, tikriausiai nemaža dalis įrengimų viduje buvo užtvindyti. Ukrainos karinių jūrų pajėgų pranešėjas, 3 laipsnio kapitonas Dmitrijus Pletenčukas mano, kad „Olenegorskyj Gorniak“ bus remontuojamas ilgai. 

Remiantis mūsų turima informacija, šis laivas turi mažai galimybių grįžti į Šiaurės laivyną, iš kurio atplaukė į Juodąją jūrą, kad kartu su kitais 6 laivais ir dar 7 desanto laivais, kurie jau buvo akvatorijoje, užgrobtų pietinę Ukrainos pakrantę. Kol kas matome, kad jis turi labai mažai šansų sugrįžti“, – sakė Pletenčukas.

Pasak jo, tokių didelių laivų kaip „Olenegorskyj Gorniak“ remontas reikalauja daug laiko ir pajėgumų.

 

„Tai, kad jis bus suremontuotas ne rytoj, ne poryt ir net ne po mėnesio, yra faktas. Apskritai Rusijos Federacijoje 30-35 % valstybinių užsakymų įvykdoma su 10 metų vėlavimu. Jų gamybiniai pajėgumai nėra tokio lygio, kurių jie norėtų. Rusijos Federacijos laivų statyboje 70 % įrangos yra susidėvėjusi“, – pridūrė Pletenčukas.

(21)
(0)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: