Netikėta žinia. Gali įvykti Zelenskio ir Putino susitikimas  (3)

Pasak JAV aukščiausiojo pareigūno Matthew Millerio, Ukrainos prezidentas yra pasirengęs dialogui su Rusijos prezidentu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-10 Netikėta žinia. Gali įvykti Zelenskio ir Putino susitikimas  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galutinį sprendimą dėl galimo Ukrainos ir Rusijos vadovų susitikimo turėtų priimti prezidentas Volodymyras Zelenskis. Tai pranešė JAV valstybės departamento atstovas Matthew Milleris.

„Pabrėžiame, kad su Ukrainos ateitimi susiję klausimai yra Kijevo kompetencija ir tai galioja bet kokioms galimoms deryboms“, – pabrėžė Milleris.

Pasak amerikiečių pareigūno, Zelenskis leido suprasti, kad yra pasirengęs dialogui su Rusija su sąlyga, kad Maskva gerbs Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą.

„Todėl sprendimas, kada ir kaip tokie dialogai vyks, lieka Zelenskiui. Tačiau kliūtis visada buvo – Putinas neatsisakė savo imperialistinių ketinimų ir toliau tiki, kad Ukraina, pagal jo logiką, nėra nepriklausoma šalis ir jis niekada neišvedė savo kariuomenės iš jos teritorijos“, – pažymėjo Milleris.

Ukrainos atsakas

Derybos su Rusija įmanomos tik tuo atveju, jei šalis agresorė visiškai išves savo karius iš Ukrainos teritorijos. Tačiau šie susitarimai nebus su Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu.

Tai pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba interviu „Corriere della Sera“.

„Putinas nėra partneris deryboms. Jis padarė per daug labai sunkių nusikaltimų. Yra ir kitų diplomatinių tarpininkaujančios kovos būdų. Bet mums aišku, kad mes niekada negalėsime pamatyti Putino ir Zelenskio prie to paties stalo“, – sakė Kuleba.

 

Anot jo, Ukraina galės derėtis su Rusija, bet ne su Putinu tik po to, kai iš Ukrainos bus išvestos okupacinės pajėgos.

„Šis tikslas gali būti pasiektas karo ir diplomatijos pagalba. Mūsų generolai susidoroja su pirmuoju, jų užduotis yra pastūmėti rusus trauktis ir suprasti, kad kalbėti yra geriau nei kariauti. Aš, kai tik įmanoma, rūpinuosi diplomatija ir dialogu“, - sakė ministras.

Kalbėdamas apie tai, ar galima pradėti derybas iki visiško Rusijos karių išvedimo iš Ukrainos, Kuleba teigė, kad tai priklauso nuo aplinkybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)

Komentarai (3)