Futuristiniai automobiliai. Elektromobilis su fotosinteze  (5)

Futuristinėse idėjose, ypač pateiktose dizainerių, praktiškų ir šiai dienai realių sprendimų tikėtis nelabai ir verta. Tačiau tai puikus būdas pabandyti įsivaizduoti tolimą rytojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad tokia gaida pristatome dar vieną futuristinį automobilį – šį sykį prie idėjos darbavosi dizaineriai Michalas Vlcekas ir Klaviras, nusprendę sukurti galimą ateities ekologiško automobilio modelį. Modelio dizainas kaip dizainas – šį sykį jis nėra svarbiausia detalė. Idėjos esmė slepiasi modelio viduje.

Automobiliui nereikia įprastinių degalų, netgi biodyzelio ar elektros baterijos. Jį į priekį (ir atgal) varys fotosintezės būdu gaminama energija. Kaip žinia, Saulės spindulių energiją paversti elektros energija (elektronų srautu) natūraliai sugeba tik augalai - šis procesas vyksta fotosintezės metu. Todėl ir automobilio viduje turi būti prisodinta augalų. Jų gaminamą energiją naudos sumontuotas elektros variklis.

Ar tai iš tiesų veiks kaip planuojama ir kokiu greičiu toks futuromobilis važiuos, toli gražu nėra aišku. Bet pati idėja įdomi. Tiesa, ji nėra labai originali. Štai „Hyundai“ dizaineriai jau anksčiau pristatė automobilį su „dirbtine fotosinteze“. Augalus, o tiksliau dumblius, įdarbinti energijos gavybai nori architektas Vincentas Callebaut, pristatęs „Miesto ore“ idėją. Tad į šį giminingų idėjų ratą puikiai įsipaišo ir naujasis futuristinis automobilis.

Dizaineriai pažymi, kad automobilyje bus sumontuota ir speciali saulės baterija, padėsianti augalams atlikti šį neįprastą darbą. Beje, automobilio kėbulas pagamintas iš plastiko, o vietoj vairo - vairalazdė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (5)