„Atidarome ugnies maišą. Pliekiame iš visų šaunamųjų ginklų.“ Atskleidė paslaptį, kaip vyksta „Shahed“ medžioklė (Video)  (3)

Rusai bepiločių orlaivių nepaleidžia tais pačiais maršrutais, pabrėžė kariškiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos įsibrovėliai jau ne kartą atakavo Ukrainą „Shahed“ tipo bepiločiais orlaiviais-kamikadzėm. Atakos dronus priešas naudojo ir per naktinę rugpjūčio 10 d. ataką.  

Vaizdo siužete pasieniečiai pasakojo, kaip medžioja priešo „šahedus“. Kariuomenė jau turi nusistovėjusį algoritmą, kaip sunaikinti priešo dronus.

Priešo atakų metu kariai tiesiogine prasme sulekia į pozicijas. Kai tik priešo dronai patenka į poveikio zoną, ugnis atidaroma iš visų šaunamųjų ginklų. Po to oro taikinys tampa antžeminiu taikiniu – laužo krūva. Paprastai „šahedai“ skraido žemai. Todėl norint juos numušti pakanka paprastų šautuvų ir kulkosvaidžių.

PKM yra paprastas, bet pagamintas Rumunijoje. Per 11 sekundžių iš jo išlekia 100 šovinių. Viskas priklauso nuo to, kada nuspausite gaiduką“, - sako karys, slapyvardžiu „Zhuk“.

Beveik visada kariškiai susiduria su priešo dronais sutemus, o tai apsunkina jų darbą.

 

„Sunku stebėti vizualiai. Tik naktinio matymo prietaisų pagalba“, - aiškino šaulys psudonimu „Cech“.

Padalinyje, kuriame kalbėjosi žurnalistai, su naktinio matymo prietaisu dirba karys „Spetsura“. Jis nustato šūvio kryptį.

Aš jį aptinku, parodau jo kryptį lazeriniu žymekliu, o tada vaikinai jau supranta, kur atverti ugnį. Jie vadovaujasi manimi. Tai yra, mano padalinio akys – aš“, - sakė jis.

Pasieniečiai prie priešo bepiločių orlaivių dirba ugnies maišo metodu – iššaudo visas apkabas į konkrečią zoną su tam tikru vedimu į taikinį.

 

„Shahed“ pasirodymo metu turime plius minus iki 30 sekundžių, kai jis įskrenda į matymo lauką. Stengiamės padaryti ugnies maišą, kad dronas pats į jį patektų. Nes iš tikrųjų pataikyti į jį labai sunku - tai judantis taikinys“, – sako pasieniečių „Sanych“ padalinių vadas.

Taip pat sunku nuspėti, kokiu maršrutu šį kartą pasuks priešo „šachedas“. Kovotojas pseudonimu  „Vabalas“ pažymi, kad kiekvieną kartą dronai skrenda nauju maršrutu – pasikartojančio nėra nė vieno.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: