Zalužnas gavo ypatingą užduotį. Netikėti įvykiai Ukrainoje  (1)

Prieš paskyrimą visi kandidatai turės išlaikyti SBU patikrinimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-12 Zalužnas gavo ypatingą užduotį. Netikėti įvykiai Ukrainoje  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje bus atleisti visi regioninių teritorinių įdarbinimo ir socialinės paramos centrų (TCC ir SP) vadovai.

Tai „Telegram“ kanale pareiškė prezidentas Volodymyras Zelenskis po specialaus Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSDC) posėdžio, kuriame buvo aptarti „karinių komisariatų“ audito rezultatai.

Jis pažymėjo, kad buvo išklausyti pranešimai apie teritorinių verbavimo ir socialinės paramos centrų patikrinimo rezultatus. Kalbėjo Valstybinio tyrimų biuro direktorius Aleksejus Suchačiovas, Saugumo tarnybos viršininkas Vasilijus Maliukas, vidaus reikalų ministras Igoris Klimenka, generolas Andrejus Kostinas, Nacionalinės korupcijos prevencijos agentūros vadovas Aleksandras Novikovas ir kt.

Kartu jis pažymėjo, kad iki šiol  jau pradėta 112 baudžiamųjų procesų, pareikšti 33 įtarimai.

„Mūsų sprendimai. Paleidžiame visus regioninius „karo komisarus“. Šiai sistemai turėtų vadovauti žmonės, kurie tiksliai žino, kas yra karas ir kodėl cinizmas ir kyšininkavimas karo metu yra išdavystė. Kariai, kurie perėjo frontą arba negali būti apkasuose, nes  jie prarado sveikatą, prarado galūnes, bet išlaikė orumą ir neturi cinizmo – jiems galima patikėti šią verbavimo sistemą“, – pabrėžė Zelenskis.

Pasak jo, Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba pavedė vyriausiajam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadui Valerijui Zalužnui operatyvinių-taktinių ir operatyvinių-strateginių grupių vadovų rekomendacijomis paskirti karininkus, tiesiogiai dalyvaujančius karo veiksmuose į regioninių TCC vadovų pareigas. Prieš paskyrimą visi kandidatai turi išlaikyti SBU patikrinimą.

 

„Atleisti kariškiai ir kiti pareigūnai, neturintys įtarimų ir norintys išsaugoti savo orumą, eikite į frontą“, – rekomendavo Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat sakė, kad po dviejų savaičių vyks Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos posėdis dėl karinių medicinos komisijų veiklos. „Dabar – patikrinimas, pasiūlymų rengimas. Sprendimai irgi bus“, – paskelbė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(0)
(83)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: