[ŽT] „Rusai meta rezervus. Puolama su viskuo.“ Skelbiama labai rimta taktinė Ukrainos pergalė  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pralaužė pirmąją gynybos liniją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-12 [ŽT] „Rusai meta rezervus. Puolama su viskuo.“ Skelbiama labai rimta taktinė Ukrainos pergalė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai kovoja Urožainės, Prijutnės rajone ir į pietryčius nuo Staromajorsko. Ukrainos kovotojai pralaužė pirmąją gynybos liniją prie Vremevsko atbrailos ir įsitvirtina prie pasiektų sienų.

Apie tai pranešė karo analitikas Dmitrijus Snegirevas interviu su Jevgenija Kutnova „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“ (ukr. „Фабрика новин“).

Galima sakyti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos priartėjo prie Staromlynivkos linijos, ir tai jau antroji rusų gynybos linija, geriau žinoma kaip „Surovikino linija“, tai yra rimta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktinė sėkmė, pabrėžė karo ekspertas.

Snegirevas taip pat pažymėjo, kad rusai bandė susigrąžinti prarastas pozicijas Staromajorsko srityje. Ten buvo įvesti priešo operatyviniai rezervai, aktyviai veikė šturmo aviacija ir pralaužimo priemonės, tačiau nesėkmingai. Ukrainos ginkluotosios pajėgos žengia į priekį ir Staromajorsko, ir Urožainės srityje. Urožainė faktiškai iš trijų pusių blokuojama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, ir tolesnis rusų kontingento buvimas šia kryptimi yra labai problemiškas. Tokia pati padėtis yra ir Prijutnėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(5)
(108)

Komentarai ()

Susijusios žymos: