Futuristinis ateities KAMAZ galės transformuotis (Video)  (23)

Dar vienas koncepcinis automobilio modelis - šį sykį dizaineriai nusitaikė į puikiai Rytų Europoje žinomą sunkvežimį KAMAZ. Po "patobulinimų" panašu, jog iš įprastinio KAMAZ neliko nieko, išskyrus galimybę pervežti krovinius. Ir tai šią galimybę numatoma patobulinti - priklausomai nuo krovinių dydžių KAMAZ galės transformuotis į savotišką automobilinį traukinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išskirtinę viziją sukūrę studentai mano, kad taip KAMAZ galėtų atrodyti 2040 metais. 7,5 metro ilgio transporto priemonė priklausomai nuo krovinio galėtų būti ilginama iki 20 metrų. Įprastinių matmenų sunkvežimis pasižymėtų itin dideliu manevringumu. „Flex Futurum“ vairuotojas sunkvežimį valdytų tik to prireikus. Jo darbas daugiau panašus į operatoriaus, nurodančio maršrutą ir dalyvaujančio kraunant krovinius. Kabinoje – erdvi poilsio vieta, tualetas ir visa, ko reikia komfortiškam darbui.

Reikia pripažinti, jog idėja visai įdomi ir net praktiškai naudinga, o jei dar įvertinus galimas 2040 metų technologijas bei žymiai patobulėjusią IT sferą ir būsimų autopilotų galimybes, šis KAMAZ nebeatrodo toks jau ir neįmanomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (23)