Iliuzijų laikas baigėsi. Vakarai atskleidžia sunkią tiesą  ()

Vakaruose jau pradedama galvoti apie pasiruošimą kitų metų pavasario kampanijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, kad vasaros kampanija fronte Ukrainoje dar toli gražu nesibaigė, Vakaruose jau pradedama galvoti apie pasiruošimą kitų metų pavasario kampanijai. Kaip rašo „The Wall Street Journal“, tai rodo suvokimą, kad Rusijos įsibrovėlių išvarymas greičiausiai užtruks ilgai.

Prasidėjus pavasariniam Kyjivo kontrpuolimui, optimistai tikėjosi, kad Ukrainos kariai pakartos savo praėjusių metų sėkmę triuškinant Rusijos pajėgas. Tačiau pradinis bandymas panaudojant naujai pristatytus Vakarų tankus ir šarvuočius pralaužti Rusijos įtvirtintas linijas įstrigo. Judėjimas tapo lėtas ir skausmingas, buvo naudojama mažų būrių taktika“, – rašoma leidinyje.

Leidinyje pažymima, kad Ukrainos vadovybė vasaros kampanijos metu vis dar gali griebtis naujų mechanizuotų smūgių bandymų prasiveržti per rusų gynybą. Tačiau Vakarų kariuomenės lyderiai ir politikai jau svarsto, kaip pasiruošti užsitęsusiam konfliktui.

Pagrindinis Kyjivo ir Vakarų lyderių susirūpinimas yra tai, kad Vakarų viešoji nuomonė nepriims ilgalaikių išlaidų Ukrainai remti išsekimo karo liūne.

„Dabartinis Kyjivo tikslas yra parodyti Ukrainos piliečiams bei ir rėmėjams Vašingtone, Berlyne ir kitur, kad jų parama nebuvo veltui ir turi tęstis toliau. Todėl reikia pasiekti pakankamai laimėjimų dabartiniame puolime.

Publikacijos autorių teigimu, net jei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms šią vasarą nepavyks pralaužti Rusijos gynybos, Ukraina galės tęsti aktyvią kovą iki žiemos. „Ukrainos kariuomenė ir toliau prisitaiko greičiau nei Rusijos“, – sakė JAV kariuomenės atsargos generolas majoras ir buvęs NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Gordonas „Skipas“ Davisas.

 

Ukraina turi pakankamai kontrpuolimui paruoštų rezervų, kurių dauguma dar nepanaudoti. Be to, iki kito pavasario Kyjivas turės dar daugiau vakarietiškos technikos ir daugiau patyrusių šių ginklų operatorių.

„Laikui bėgant Ukraina turės daugiau savo NATO parengtų ir aprūpintų brigadų, o Rusijai bus sunku išlaikyti ugnies tempą ir darną fronto linijose“, – sakė Davisas.

Kaip politikai pažvelgs į karą kitais metais, tebėra didelis susirūpinimas, ypač dėl kitų lapkritį vyksiančių JAV prezidento rinkimų. Buvęs prezidentas Donaldas Trumpas, kuris yra Respublikonų partijos favoritas, pareiškė, kad sumažins paramą Ukrainai.

 

Bet daugelis kitų respublikonų ir toliau remia JAV pagalbą Kyjivui, įskaitant daugybę senatorių ir daug Atstovų rūmų narių. Praėjusį mėnesį balsuojant dėl ​​gynybos asignavimų, penkios D. Trumpui artimų respublikonų pasiūlytos pataisos, kuriomis būtų sumažinta pagalba Ukrainai, buvo atmesta po to, kai daugiau nei 130 respublikonų balsavo kartu su visais demokratais.

„Manau, kad tai labai geras palaikymo ženklas“, – sakė buvęs NATO ambasadorius Daalderis.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(10)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: