[ŽT] Netikėtas pareiškimas. Rusijos deputatas kurs nepriklausomą „Smolensko Respubliką“  ()

Pabėgęs Rusijos parlamentaras Vladislavas Živica rugpjūčio 13 dieną spaudos konferencijoje Varšuvoje paskelbė apie judėjimo už gimtojo Smolensko srities nepriklausomybę nuo Rusijos pradžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Živicą lydėjo Baltarusijos koordinacinės tarybos narys egzilyje Janas Rudzikas. Pranešėjai Varšuvoje paskelbė apie naują Smolensko srities nepriklausomybės organizaciją, glaudžiai bendradarbiaujančią su Baltarusijos opozicija. Smolenskas yra į rytus nuo Baltarusijos.

Pasak spaudos konferencijos organizatorių, kalbama apie „nepriklausomo Smolensko valstybingumo atkūrimą glaudžiai bendradarbiaujant su būsima laisva Baltarusija ir kitomis šalimis, kurių teritorijos anksčiau buvo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Abiejų Tautų Respublikos dalis“. Taigi, ir Lietuva yra matoma kaip partneris Smolensko Respublikai.

Vienas iš tolesnių žingsnių, anot Živicos, yra Smolensko Respublikos nepriklausomybės šalininkų kovinio dalinio sukūrimas Baltarusijos Kalinovskio pulke, kovojančiame Ukrainos pusėje.

 

Živica buvo vienintelis aktyvus regiono parlamento narys Rusijoje, atvirai pasisakęs už regiono nepriklausomybę. Živica dėl to pasitraukė iš Rusijos ir dabar mano, kad Smolenskas gali tapti pirmuoju geru pavyzdžiu, kaip atsiskirti nuo Rusijos. Tai gali padėti kitiems mažiems nepriklausomybės judėjimams, kurie, reikia pasakyti, daugiausia egzistuoja tik popieriuje ir interneto forumuose.

(28)
(1)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: