[ŽT] Didžiulis tankų puolimas. Rusija metė T-90M koloną su šarvuočiais (Video)  ()

Rusų bandymas šturmuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas prie Andrijivkos žlugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės daliniai sumušė rusų koloną, kuri bandė šturmuoti ukrainiečių pozicijas prie Andrijivkos. Rusai į mūšį metė tankų T-90M koloną, šarvuočius ir pėstininkus. Tačiau priartėjus prie ukrainiečių pozicijų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgybai pavyko aptikti įsibrovėlius ir padengti juos artilerijos smūgiu. Kovos detales atskleidė buvęs „Azov“ pulko vadas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras Maksimas Žorinas.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame paskelbtos nesėkmingo šturmo pasekmės – rusai buvo nugalėti iš toli. Publikuotame filmuotoje medžiagoje – trys palikti neaiškios būklės tankai T-90M, taip pat dvi neatpažintos transporto priemonės, spėjama, kad specialioji mašina MT-LB ir nežinomo tipo pėstininkų kovos mašina.

Ukrainos šaltiniai praneša, kad dalis šarvuočių galėjo būti susprogdinta prieštankinių minų, po to ekipažai tankus paliko ir pabėgo.

 

Tikėtina, kad įranga ir puolimo vienetai priklausė Rusijos armijos 3-iajam armijos korpusui.

Nustatyta, kad Rusijos šarvuočių kolonos sutriuškinimo vieta buvo netoli Andrijivkos. T-90M laikomas moderniausiu ir brangiausiu Rusijos tanku. Jo kaina yra apie 4,5 milijono dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(7)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: