„To nerasite jokiame vadovėlyje.“ Okupantai apstulbę, ką daro Ukrainos naikintuvai  ()

Kad galėtų naudoti JDAM, pilotai turi patekti į priešo oro gynybos zoną, sakė pulkininkas Jurijus Bulavka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak piloto, rizika būti numuštam yra labai didelė, tačiau Ukrainos pilotai taiko naują taktiką, kad išvengtų „susitikimo“ su priešo raketa.

Okupantai, bandydami numušti Ukrainos lėktuvą, dirba pagal vadovėliuose jau numatytą taktiką ir atliktus mokymus. Ukrainos pilotai elgiasi taip, kaip dar nėra aprašyta jokiame pasaulio vadovėlyje, interviu Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sakė Bulavka.

Jau 2023 metais Ukrainos pilotai prieš priešą pradėjo naudoti raketas HARM, JDAM ir sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“ ir SCALP.

Tačiau naikintuvai F-16 leistų juos panaudoti daug efektyviau ir nekeliant pavojaus piloto gyvybei. Bulavkos teigimu, dabar kasdien ukrainiečių pilotai atlieka tokius manevrus, kokių nepamatysi jokiame aviacijos šou.

Ukrainos pilotai turi skristi labai mažame aukštyje, o tai padeda išgelbėti piloto gyvybę. Norėdami smogti priešui minėtomis raketomis, Ukrainos pilotai turi patekti į priešo oro gynybos sistemos sunaikinimo zoną.

 

Bulavka Oleksandrą Oksančenką laiko savo mokytoju ir įkvėpėju. Deja, jis žuvo danguje virš Kijevo srities 2022 metų vasario 25 dieną, kai danguje virš Ukrainos sostinės vyko smarkūs oro mūšiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(2)
(72)

Komentarai ()