Tai bus pirmasis lūžis kare. Rusija to paniškai bijo (Video)  ()

Karo ekspertas Petro Černykas pažymėjo, kad Rusijos vadovybė labai bijo pralaimėjimo prie Bachmuto, nes tai turės politinių pasekmių Maskvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operatyvinis Rusijos karių apsupimas yra visiškai įmanomas Bachmuto srityje, kuris gali tapti lūžio tašku Ukrainos kare. Be karinės sėkmės Bachmute, Maskvai būtų padarytas rimtas politinis smūgis, todėl Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė to labai bijo. Tokią nuomonę interviu „Karinės žiniasklaidos centrui“ išsakė karo ekspertas Petro Černykas.

Pasak analitiko, nepaisant to, kad Bachmutas yra okupuotas Rusijos karių, situacija okupuoto miesto flanguose yra palanki gynybos pajėgoms.

„Jie paėmė Bachmutą, pavertė griuvėsiais, bet toliau žengti negali. Visos aukštumos yra mūsų ir visai įmanoma turėti operatyvinę aplinką, kurios jie tikriausiai labai bijo, nes tai yra politinis momentas“, - sakė Černykas. pažymėjo.

Ekspertas pabrėžė, kad jei Rusijos kontingentas Bachmute bus sunaikintas, o dar geriau – paimtas į nelaisvę, tai bus lūžis kare.

„Jei ten esantis kontingentas bus sunaikintas, o dar geriau, jei sučiuptume kelis tūkstančius rusų, tai tikrai gali būti pirmas rimtas lūžis šiame kare“, – pabrėžė Černykas.

 

Dalinė Rusijos ginkluotųjų pajėgų sėkmė Kupjansko kryptimi taip pat yra susijusi su šiomis baimėmis, nes Rusijos vadovybės karinė vadovybė mano, kad ginkluotosios pajėgos išves dalį karių iš Bachmuto krypties, kad sustiprintų savo pozicijas netoli Kupjansko.

„Tačiau dabar strateginiame kontekste viskas juda pagal mūsų šablonus“, – apibendrino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()