Galingas smūgis rusams. Ukrainos dronas „nukalė“ kai ką įdomaus (Video)  ()

Rusiškos mašinos šoviniai detonavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai Marjinkos apylinkėse sunaikino rusų savaeigį raketų paleidimo įrenginį „Meteorit“. Atitinkamą vaizdo įrašą pirmadienį, rugpjūčio 14 d., savo „Telegram“ kanale paskelbė Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto pavaduotojas Jurijus Mysiaginas.

79-osios atskiros desantininkų brigados „Mykolaiv“ operatorius droną nukreipė į reaktyvinį įrenginį, kuris stovėjo atviroje vietoje. Kariškiai pasirūpino, kad dronas pasiektų reikiamas koordinates ir numetė amuniciją ant priešo įrangos.

Iškart po smūgio instaliaciją apėmė liepsnos, o tada iš jos kilo tiršti juodi grybo pavidalo dūmai. Kai dūmų debesis išsisklaidė, bepilotis orlaivis Ukrainos kariškiams perdavė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kad UR-77 „Meteorit“ „išsitaškė“ po gabaliukus. Šią karinę techniką valdžiusios įgulos likimas nežinomas.

UR-77 „Meteorit“

Savaeigį raketų paleidimo įrenginį UR-77 „Meteorit“ sukūrė sovietų dizaineriai. Jos užduotis – teritorijos išminavimas. Ji buvo sukurtas savaeigės haubicos 2C1 „Gvozdika“ pagrindu ir serijiniu būdu gaminama nuo 1978 m. Technika tarnauja ne tik Ukrainoje, bet ir Azerbaidžano, Sirijos ir Rusijos kariuomenėse.

 

UR-77 kovos metu turi galimybę sukurti praėjimus prieštankiniuose minų laukuose. Tokio „tako“ plotis siekia apie 6 metrus, o ilgis – nuo ​​80 iki 90 metrų. Išminavimas atliekamas įvykus smūgio bangai nuo užtaiso sprogimo, kuris paveikia minos detonatorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()