Netikėta žinia. Privačios karinės grupuotės laimi prieš Šoigu  ()

Šoigu niekaip nepavyksta pažaboti Rusijos privačių karinių kompanijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerijai nepavyksta visiškai kontroliuoti kai kurių privačių karinių bendrovių, susijusių su įtakingais pareigūnais ir verslininkais. Apie tai praneša Amerikos karo tyrimų institutas (ISW).

Visų pirma Sergejaus Šoigu ministerijai sunkiai sekėsi pažaboti privačią karinę kompaniją „Konvoj“ (rus. „Конвой“). Rusijos opozicijos leidinio „Dosjė“ (rus. „Досье“) duomenimis, šią grupę per Rusijos valstybinį banką VTB finansuoja ilgametis Rusijos prezidento Vladimiro Putino bendražygis Arkadijus Rotenbergas. Okupacinis Krymo vadovas Sergejus Aksionovas šią privačią karinę kompaniją remia politiškai.

Privati karinė kompanija „Konvoj“ kovotojus pradėjo verbuoti 2022 m. lapkričio mėn. Samdiniai pasirašo sutartis arba tiesiogiai su kompanija „Konvoj“, arba su Rusijos 150-ąja motorizuotąja šaulių divizija, priklausančia Pietų karinės apygardos 8-ajai jungtinei ginkluotųjų pajėgų armijai. Tačiau de facto ši privati karinė kompanija nėra pavaldi minėtai divizijai ir turi savo atsakomybės zoną Ukrainoje bei savo vadovaujantį personalą.

 

Pranešama, kad „Konvoj“ bazuojasi okupuotame Perevalnės kaime Kryme ir dabar veikia Chersono kryptimi. Nuo 2023 m. vasaros kompanija turi 400 kovotojų, gaunančių 200-300 tūkst. rublių (2030-3045 JAV dolerių) atlyginimą per mėnesį.

„Nuolatinė privati finansinė ir politinė parama privačiai karinei bendrovei „Konvoj“ ir jos tolesnis veikimas Ukrainoje atskirai nuo Gynybos ministerijos vadovybės struktūros rodo, kad Gynybos ministerija nesugeba visiškai integruoti nereguliariųjų formuočių į reguliariąją Rusijos kariuomenę, nors ir deklaruoja ketinimus tai padaryti“, - praneša ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()