Veikia visos fronto linijos. Pulkininkas skelbia sunkiausią kryptį  ()

„Ukrainos pajėgos veržiasi į priešą, kuris turi pranašumą artilerijoje ir aviacijoje, jau nekalbant apie užminuotas teritorijas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SBU pulkininkas ir liaudies deputatas Romanas Kostenko teigė, kad visa fronto linija šiuo metu yra aktyvių operacijų fazėje, o padėtis viena kryptimi yra glaudžiai susijusi su kita.

„Rusijos okupacinės pajėgos vykdo strategines gynybines operacijas su puolamaisiais elementais. Ukraina ir toliau vykdo paskelbtas puolimo operacijas su gynybos elementais. Gynybos pajėgos ir toliau atakuoja strategiškai svarbiomis kryptimis, nors tai yra gana sunku. Juk Ukrainos pajėgos veržiasi į priešą, kuris turi pranašumą artilerijoje ir aviacijoje, jau nekalbant apie užminuotas teritorijas. Rusai atkakliai stengiasi išlaikyti savo pozicijas Melitopolio ir Berdiansko kryptimis. Nes, jei gynybos pajėgų puolimas yra pasisekus, Ukrainos armija turės puikių galimybių išvaduoti likusias okupuotas teritorijas ir smogti Rusijos kariniams objektams Kryme“, – sakė jis televizijos kanalo „Espresso“ eteryje.

Pasak jo, padėtis Zaporižios kryptimi yra labai sunki, o karo veiksmų intensyvumas labai didelis. Tuo pačiu metu dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės pietuose įsibrovėliai suaktyvėjo šalies rytuose.

 

„Kai tik Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvins Melitopolį, Berdianską ir pasieks Azovo jūros krantus, visa įsibrovėlių logistika per okupuotą Krymą bus sustabdyta. Todėl rusams Zaporižios kryptis yra labai svarbi. ir jie tai puikiai supranta. Atsižvelgiant į šias aplinkybes, būtent į aktyvius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmus pietuose, rusai suaktyvėjo rytuose, ypač Kupjansko kryptimi“, – aiškino Kostenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: