Lemiamas mūšis. Pajudėjo elitinės 82-oji ir 46-oji brigados. „Forbes“ skelbia, kas dabar bus (Foto)  ()

Brigados neabejotinai padidins ugnies jėgą vienoje pagrindinių kontrpuolimo sričių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-17 Lemiamas mūšis. Pajudėjo elitinės 82-oji ir 46-oji brigados. „Forbes“ skelbia, kas dabar bus (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 82-oji ir 46-oji oro desantininkų brigados įsijungė į kautynes ​​netoli Robotynės Zaporižios srityje. Apie tai rašo „Forbes“.

Daliniai, kurių kiekviename yra apie du tūkstančius žmonių, aprūpinti sąjungininkų Ukrainai perduotomis kovinėmis mašinomis „Marder“ ir „Stryker“, taip pat tankais „Challenger 2“, kuriuos Ukrainos generalinis štabas dar visai neseniai laikė rezerve.

Leidinyje pažymima, kad 82-oji ir 46-oji brigados neabejotinai padidins ugnies jėgą vienoje pagrindinių kontrpuolimo sričių – 70 kilometrų atkarpoje nuo Robotynės kaimo iki Melitopolio.

 

Tačiau anksčiau ar vėliau šiems vienetams prireiks poilsio ir laiko remontuoti įrangą. „Forbes“ žurnalistai domisi, ar Ukrainos vadovybė turės naujų pakaitinių brigadų ir ar kontrpuolimas gali prarasti pagreitį.

Žurnalistai pažymi, kad maždaug tokia pati situacija susiklostė per kontrpuolimą Berdiansko fronto kryptimi, kai 35-oji ir 38-oji jūrų pėstininkų brigados, remiamos kitų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių, išlaisvino Urožainės kaimą. Apie tai Gynybos ministerijai pranešta rugpjūčio 16 d. Šią sėkmę palengvino JAV perduota kasetinė amunicija.

 

Tačiau jūrų pėstininkams ilgainiui taip pat reikės poilsio. Ir neaišku, kokios jėgos gali juos pakeisti. Kartu medžiagoje pažymima, kad Ukraina vis dar turi rezerve nepanaudotų teritorinės gynybos ir Nacionalinės gvardijos brigadų. Tačiau šios formacijos paprastai neturi ugnies jėgos ir mokymų, palyginus su jūrų pėstininkais ir atakuojančiais kariais.

Sprendžiant iš Urožainės pavyzdžio, šviežių ir gerai ginkluotų oro puolimo pajėgų puolimas Robotynės srityje taip pat gali lemti greitą sėkmę. Bet jei rusai atlaikys šį smūgį, jie turės galimybę reaguoti, kai tik 82-oji ir 46-oji brigados pasitrauks ilsėtis ir remontuotis, rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(8)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: